Yakın bir süreçte bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Aşağı yukarı sistemi kafamda kurdum fakat bazı noktalarda soru işaretlerim oldu. Birincisi alacağım anakart için VRM sayısı ve soğutması yeterli mi? M.2 slotları birbirinden bağımsız şekilde çalışıyor mu? Aynı zamanda Bluetooth özeliğini de kullanacağım. Bunun için Wi-Fi ve Bluetooth özellikli anakartlara fiyat farkı vermeye değer mi? Bütçem aslında 5000-6000 TL arasında fakat 1000TL yukarısını verip çok iyi özellikli bir anakart alacaksam da düşünürüm. İki anakart benim isteklerimi karşılıyor gibi fakat tavsiyelere de açığım. Birinci anakart "MSI Pro B650M-P" ve ikinci anakart da "MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi" bu ikisi arasında hangisini önerirsiniz? Sistem sizce uyumlu mudur? Sistemi aşağıda belirtiyorum.
Şu an ki hali ile sistem ne kadar tutuyor ? 4070s e en fazla 45-47k verilmeli..
Tek tek uygun parçaları indirimde kovalarsan daha uyguna toplaman lazım
Benzer sistemi ben de almayı düşündüm ben Wi-Fi olan anakartı eklerdim merak ettiğim soru AMD Ryzen 5 7500F ne kadar götürür? 2-3 yıl gider mi acaba bir de render konususunda gücü nasıl sadece oyun amaçlı değil renderda da lazım bir sistem için.
Shark 7A-RTX SUPER, Son Nesil AMD Ryzen işlemci seçenekleri, Nvidia GeForce RTX 4000 Super ekran kartı seçenekleri ile Shark 7A-RTX SUPER hazır sistem bilgisayar, oyuncu bilgisayarı en iyi fiyat ve taksit seçenekleri ile GameGaraj'da!
Shark 7A-RTX SUPER, Son Nesil AMD Ryzen işlemci seçenekleri, Nvidia GeForce RTX 4000 Super ekran kartı seçenekleri ile Shark 7A-RTX SUPER hazır sistem bilgisayar, oyuncu bilgisayarı en iyi fiyat ve taksit seçenekleri ile GameGaraj'da!
Bu sistemi alacak olsam anakart harici ben de böyle seçerdim, 1x16 RAM ile.
Anakart ve 2x16 yapınca çok fazla oluyor. Sanırım BIOSTAR tercih ederdim mecbur.
Sizin adınıza sevindim, hayırlı olsun.
Oyunlardaki fps ve sıcaklık değerlerin neler acaba ? gürültüsü nasıl sistemin , ekran kartı kasa vs