RTX 4070 Super undervolt yapmak zarar verir mi?

• Konuyu başlatan QTV
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 344
Yaptığınız Undervolt ayarına bağlı. Zarar vermez aksine daha iyi konuma getirir çünkü fazla yükte çalışmaz ek olarak voltaj değerini düşürdüğünüzden ısı düşer. Mhz ayarlarını fazla düşürürseniz ısı düşeceği gibi performans kaybıda yaşarsınız. Gel gelelim eğer sıcaklık değerleri normalse bana kalırsa undervolt yapmanında çok anlamı yok. Kartlar ulaştıkları maksimum güçte ona dayanıklı şekilde üretiliyorlar. Neden gücünden kısmak isteyeyim ki ?

Ekran kartıma undervolt attım, yaklaşık 6 aydır böyle kullanıyorum. Uzun süre kullanımda kartıma zarar verir mi? Ayrıca kartın performansını da düşürüyor mu?

Ekran kartım: Galax RTX 4070 Super 1 Click OC.

Ayarlarınız nasıl? Aynı kart bende de mevcut hot spot 107 dereceleri görüyor biraz kısmak istiyorum performanstan düşmeden.

Ayarlarınız nasıl? Aynı kart bende de mevcut hot spot 107 dereceleri görüyor biraz kısmak istiyorum performanstan düşmeden.
Neredeyse 1 yıl oldu karta undervolt atalı, yani hatırlamıyorum. Ben bu videoyu izleyerek yaptım sizde izleyebilirsiniz. Ancak açıklama kısmında ki programları indirerek dikkatli şekilde adım adım yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Neredeyse 1 yıl oldu karta undervolt atalı, yani hatırlamıyorum. Ben bu videoyu izleyerek yaptım sizde izleyebilirsiniz. Ancak açıklama kısmında ki programları indirerek dikkatli şekilde adım adım yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıcaklıklarınız ne durumda bu ayarlardan sonra peki hocam? Mesela ben özellikle hot spot değerinden çok şikayetçiyim örneğin The Witcher 3'te Ultra ayarlarda hot spot 107ye kadar çıkabiliyor.

Sıcaklıklarınız ne durumda bu ayarlardan sonra peki hocam? Mesela ben özellikle hot spot değerinden çok şikayetçiyim örneğin The Witcher 3'te Ultra ayarlarda hot spot 107ye kadar çıkabiliyor.

Hotspot değerlerini hatırlamıyorum ancak oyun içerisinde, PUBG´de 68-70 arası oluyor kartım. CS2´de ise 64 derecelerde geziyor. Bu arada kasam masanın altında yani 70 derecelere gelmesi gayet normal.

Hotspot değerlerini hatırlamıyorum ancak oyun içerisinde, pubg´de 68-70 arası oluyor kartım. CS2´de ise 64 derecelerde geziyor. Bu arada kasam masanın altında yani 70 derecelere gelmesi gayet normal.

Bu attığın ayarlar ile Witcher 3'te hot spot 84'lere kadar düştü. CS2 testinde de FPS kilitsiz (FPS 300-400 arası gidip geliyor) bir şekilde 70 derece gördüm GPU sıcaklığı. Ama fanlarında bir delirme yoktu. Çok iyi gibi şu anlık. Videonun ilk 4 dakikasındaki undervolt kısmını uyguladım. Sonrasında performans için dediğinden sıcaklığın artacağını düşünüp devam etmedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı