Yanlış voltaj vererek.
Gelen voltajı azaltıp istesen bile bozamazsınk? Daha demin yanlışlıkla -170 vermek yerine -1700 girmiştim sorun olmadı direkt dondu ve kapandı.
Yanlış voltaj vererek.
Şimdi işlemciye 0.5v verirsek bozulur mu ?Yanlış voltaj vererek.
Neden dondu peki ? Elektron akışını bozdun, ondan kapandı.Gelen voltajı azaltıp istesen bile bozamazsınk? Daha demin yanlışlıkla -170 vermek yerine -1700 girmiştim sorun olmadı direkt dondu ve kapandı.
Elektron akışını bozduğu için değil. Transistör o voltajda belirtiği hızda çalışamadığı için kapanır. Ki bu da hiçbir zarar vermezNeden dondu peki ? Elektron akışını bozdun, ondan kapandı.
Elektron akışını bozduğu için değil. Transistör o voltajda belirtiği hızda çalışamadığı için kapanır. Ki bu da hiçbir zarar vermez.
İşlemci bu voltaj imkanlarını beğenmediği için kapandı, zam istiyor.Neden dondu peki ? Elektron akışını bozdun, ondan kapandı.
İşlemci bu voltaj imkanlarını beğenmediği için kapandı, zam istiyor.
Bir transistör ya da mosfete olması gerekenden daha düşük voltaj vererek bozamazsın.transistörün çalışma prensibini de biliyor olman lazım.
Hocam throtlestop üzerinden en fazla -1000 yapılabiliyor diye biliyorum intel xtudan mı yapıyorsunuz.Öyle de denebilir aslında-170 vediğim zaman 30W oluyor 40 değerinden düşüyor bir de. -1700 olunca 0 oluyor her türlü istesede istemesede kapanacak zaten
.
Linux hocamHocam throtlestop üzerinden en fazla -1000 yapılabiliyor diye biliyorum intel xtudan mı yapıyorsunuz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.