RTX 4070 Super'li sistem vs RX 7800 XT'li sistem

Dreeee

Femtopat
Daha fazla  
30-50k arası sistem toplayacağım hazır alıyorken de uzun süre götürecek tekrar dönüp kurcalamayacağım bir şeyler istiyorum (1. 2. fotoğraf)
Şu iki sistemin arasında kaldım. Ama bu konularda çok bilgili değilim parça değişikliği önerirseniz yapıcam hatta kurcalamadığım versiyonları da ekliyorum (3. 4. fotoğraf)
Not: 4070'li sistemde vade farksız 6 taksit avantajı var o yüzden eğer bu sistemlerden hiç olmazsa onu 60K'ya kadar zorlayabilirim ama tercihim değil

7600x 4070super.png

9600x 7800xt.png

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Son düzenleme:
ekran kartında nvidia tercih etmeniz daha doğru olacaktır bence uzun süre amd ekran kartı kullanmış biri olarak söylüyorum ciddi sistem isteyen oyunların oyundan atma oyun çökme sorunlarını araştırırsanız amd konusunda kullanıcılar tarafından çok kötü yorumlara denk geleceksiniz nvidia dan şaşmayın derim.

60K bütçe ile 4070 Ti+ kartlara çıkılabilir veya RX 7900 XT+ bence çıkar. Render ve Ray Tracing önemli ise NVIDIA baş tercihtir ancak sadece oyun oynanacak ve grafikte Ray Tracing'in gereksiz olduğu düşünülüyor ise AMD, bu bütçe seviyesinde NVIDIA'dan biraz daha iyi olabilir bence.

Ekran kartında NVIDIA tercih etmeniz daha doğru olacaktır bence uzun süre AMD ekran kartı kullanmış biri olarak söylüyorum ciddi sistem isteyen oyunların oyundan atma oyun çökme sorunlarını araştırırsanız AMD konusunda kullanıcılar tarafından çok kötü yorumlara denk geleceksiniz NVIDIA'dan şaşmayın derim.

Yanlış bilgi vermeyelim yıllarca NVIDIA kullanmış biriyim en sonda 4070 Ti kullandım NVIDIA'dayken her oyunda bir yerde takılma olur oyun mantığındaydım AMD'ye geçene kadar şu an 7900XTX kullanıyorum ne takılma var ne de oyundan atma driver olarak da NVIDIA'dan daha iyi durumda şu an şuanı nereden biliyorsam arkadaşımda aynı sistemleri kullandıgımız sadece 4080 kullanıyor bende 7900XTX bendeki kartı gördükten sonra oda 7900XTX karar verdi.
Arkaşın sorusuna gelecek olursak ben 7800XTX tercih ederdim.

30-50k arası sistem toplayacağım hazır alıyorken de uzun süre götürecek tekrar dönüp kurcalamayacağım bir şeyler istiyorum (1. 2. fotoğraf)
Şu iki sistemin arasında kaldım. Ama bu konularda çok bilgili değilim parça değişikliği önerirseniz yapıcam hatta kurcalamadığım versiyonları da ekliyorum (3. 4. fotoğraf)
Not: 4070'li sistemde vade farksız 6 taksit avantajı var o yüzden eğer bu sistemlerden hiç olmazsa onu 60K'ya kadar zorlayabilirim ama tercihim değil

Eki Görüntüle 2360597

Eki Görüntüle 2360598

Eki Görüntüle 2360600

Eki Görüntüle 2360601
Vade farksız 6 taksiti neresi yapıyor?

Ekran kartında NVIDIA tercih etmeniz daha doğru olacaktır bence uzun süre AMD ekran kartı kullanmış biri olarak söylüyorum ciddi sistem isteyen oyunların oyundan atma oyun çökme sorunlarını araştırırsanız AMD konusunda kullanıcılar tarafından çok kötü yorumlara denk geleceksiniz NVIDIA'dan şaşmayın derim.

Hocam o ekran kartı çökmelerinin sebepleri kesin ekran kartı mı? Çünkü bende de RTX 3090 mevcut öyle ki bir zamanlar oyun dahi açamayacak durumda sisteme mavi ekranlar yediriyordu, NVIDIA da çökebiliyor. Ben sorunumu çözdüm çok şükür, sorun NVIDIA'nın orijinal güç kablosundaymış fakat NVIDIA da inanılmaz çökmeler yaşatabiliyor.

Hocam o ekran kartı çökmelerinin sebepleri kesin ekran kartı mı? Çünkü bende de RTX 3090 mevcut öyle ki bir zamanlar oyun dahi açamayacak durumda sisteme mavi ekranlar yediriyordu, NVIDIA da çökebiliyor. Ben sorunumu çözdüm çok şükür, sorun NVIDIA'nın orijinal güç kablosundaymış fakat NVIDIA da inanılmaz çökmeler yaşatabiliyor.

Ben böyle sorunları NVIDIA da yaşayan çok az kişi gördüm onlarda sorunlarını sizin çözdüğünüz gibi ufak şeylerle çözüyorlardı ben bilgisayarımı satıp çözdüm hocam çünkü forumda bile herkes tek çözüm AMD ekran kartından kurtulmak yazıyordu :D

Ben böyle sorunları NVIDIA da yaşayan çok az kişi gördüm onlarda sorunlarını sizin çözdüğünüz gibi ufak şeylerle çözüyorlardı ben bilgisayarımı satıp çözdüm hocam çünkü forumda bile herkes tek çözüm AMD ekran kartından kurtulmak yazıyordu :D

AMD de de böyle sorunlar bu şekillerde çözülebilir. Fakat genellikle dürüst olmak gerekirse AMD satın alan kişiler genellikle maddi durumu üst düzey olmayan ve kaliteli parça alamayan kişiler, bu durumlarda ekran kartı iyi beslenemeyip çöküyor da olabilir bir sürü olasılık var. Bende yaşadım çok korkunç bir şey, fakat benimki tamamen NVIDIA'nın suçu, adamların verdiği orijinal kablo pinleri erimiş belli de olmuyor tespit etmek epey zamanımı aldı.

Yanlış bilgi vermeyelim yıllarca NVIDIA kullanmış biriyim en sonda 4070 Ti kullandım NVIDIA'dayken her oyunda bir yerde takılma olur oyun mantığındaydım AMD'ye geçene kadar şu an 7900XTX kullanıyorum ne takılma var ne de oyundan atma driver olarak da NVIDIA'dan daha iyi durumda şu an şuanı nereden biliyorsam arkadaşımda aynı sistemleri kullandıgımız sadece 4080 kullanıyor bende 7900XTX bendeki kartı gördükten sonra oda 7900XTX karar verdi.
Arkaşın sorusuna gelecek olursak ben 7800XTX tercih ederdim.
benim çevremdeki arkadaşlarım ve kendim dahil olmak üzere bir arkadaştaki nvidia rahatlığını görüp kurtulduk ben kendi yaşadığım sorunlardan yola çıkarak yorum yaptım sizde aynı şekilde ortada yalanlanacak bir bilgi yok böyle ithamlarda bulunmayalım lütfen teşekkür ederim.
birde ilk başta rx 580 1,5 yıl sonrasında 6500xt 1 yıl civarı kullandım yazılım yönünden de çok sorunları var bazen ekran kartının yazılımına bile giremiyordum bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyordu bu 580 ve 6500xt içinde aynıydı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı