RTX 4070 Ti için işlemci ve anakart önerisi

batyoxide

Femtopat
Daha fazla  
Selam. Okumak istemeyen ikinci paragrafa geçsin.

Dün çok acı bir gerçek yüzüme tokat gibi yapıştırıldıktan sonra gerçekleri görmemi sağlayan FS22 oyununa buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Dünkü GS-Molde maç arasında oyunu bir açayım, yeni ekran kartımla hiç oynamadım demem ve oyunun garip davranışlarından sonra MSI Afterburner'in verdiği verilerle forumdaki insanların yorumlarından aldığım bilgilerle ağır bir darboğaz yediğim gerçeği çat pat suratıma yapıştırıldı. Ekran kartını astım etmişim. Ekran kartsız da PC çalışır gibi laflar duydum hem güldüm hem üzüldüm. Böyle ağır bir darboğazı elbette hiç beklemiyordum. 1080P'de Max %10 olur, 1440P'de %5'in altına düşürür toparlarız demiştim ama öyle olmadı. CP77'de bile %90 usage ve 9GB VRAM kullanımıyla beni çok şaşırttı.

Her neyse soruma gelelim, sistemim bu şekilde;
CPU: Ryzen 9 3900X
GPU: Zotac AMP Holo RTX 4070 Ti OC

İşlemci ve anakart ikilisi için bütçe 30 bin TL.
İşlemci için Ryzen 9 7900X'i düşündüm. 13bin TL.
Anakart için ASUS ROG STRIX X670E-F Gaming düşündüm. 15.500 TL.
Sizler neler düşünüyorsunuz? Önerilere açığım. Teşekkürler.
Dipnot: DDR5 RAM bütçe dahilinde değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az masraf olsun derseniz 5800X3D düşünebilirsiniz. Sizin tercih ettikleriniz de güzel ama 30k masrafa değer mi emin değilim.
Merhaba, bu işlemci bu sitenin verilerine göre elimdeki işlemciden daha çok darboğaz yiyor. Bu sitenin verileri ne kadar güvenilir tartışılır tabi... Ama ekran kartını almadan önce bu sitenin verileri şu an az çok tutuyor. En azından elimdeki işlemcinin yediği darboğaz 1440pde %10 ve üzerinde aynen sitenin verdiği veri gibi. Yani güveniyorum az da olsa

Dosya Ekleri

• IMG_6846.png
    IMG_6846.png
    222,1 KB · Görüntüleme: 32
Evet 1080p'de zaten bir miktar olur ama öyle yüzde 30'lara çıkacağını sanmıyorum. O site 5800X3D'nin önbelleğini hesaba katmamış olabilir. 5800X3D ile 4080 kullananlar var çünkü.
Elimdeki işlemci 3900x için 1080pde %24 1440pde %9 darboğaz yiyor diyordu sitedeki veri. Cp77 maks grafik ayarları %92 usage aldım. Yani sitenin verileri %100 olmasa bile tutuyor. Masrafa gireceksem tam girip böyle bir uprade düşünüyorum.

Bütçe varsa her zaman en günceline geçme taraftarıyım. Seçtiğiniz parçalar da gayet kaliteli ve üst seviye. Bence geçebilirsiniz. 5000 serisi bir karta geçtiğinizde de sorun çıkarmaz en azından.

Bütçe varsa her zaman en günceline geçme taraftarıyım. Seçtiğiniz parçalar da gayet kaliteli ve üst seviye. Bence geçebilirsiniz. 5000 serisi bir karta geçtiğinizde de sorun çıkarmaz en azından.
Bana da en mantıklı gelen seçenek bu şu an için. Ben fs22 gibi bir oyunda 50 fps alacağımı hiç tahmin etmemiştim bu kadar ağır bir darboğaz yiyeceğini ekran kartını aldım artık. Diğer parçaları yükseltmek en mantıklısı gibi. Ve rtx 50 serisi kartı da besler diye düşünüyorum bu işlemci

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı