RTX 4070 Ti R7-9700X sistem toplama önerisi

nightrain_es

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki gibi bir sistem 85 bin civarına denk geliyor. Bazı parçaların pahalı olmasının sebebi ileriye dönük güncel bir sistem toplamak. Kullanım amacım genellikle oyun olacak ancak farklı işler için de kullanacağım bu sebeple 9700X tercih ettim. Genellikle kaliteli bilindik markaların ürünlerini kullanmaya çalıştım. Sizce bu fiyat bandında böyle bir sistem mantıklı mı değişmesi gereken uyumsuz olan parçalar var mı?

Anakart: MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X tray.
Ekran kartı: Galax GeForce RTX 4070 Ti Super sg 1-Click OC 16 GB.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Neo siyah DDR5 6400MHz CL30 AMD EXPO Dual kit RAM.
SSD: Samsung 990 EVO Plus 1TB.
PSU: MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold tam modüler 140mm.
Kasa: NZXT H5 Flow (2024) Black RGB.
Sıvı soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 240 ARGB Black.
Kasa fanı: NZXT F240 RGB RF-U24HF-B1 240mm siyah kasa fanı.

Kötü. Aynı fiyata 4080 Super var.

Böyle özelleştir.
bu şekilde özelleştirip baktım. kasa olarak nzxt çok hoşuma gidiyor. psu olarak gerekli sertifikaların olduğu bir psu seçmeye çalıştım ssd olarak samsungun kalitesini çok beğeniyorum hız olarak aralarında pek fark olmasa da anakartı ileride 9800x3d ye geçmek için vrm i yüksek bir anakart seçmek istedim sıvı soğutucuda arctic sanırım en iyi soğutma peformansı veren olabilir testlerde öyle görünüyordu bu gibi detaylara dikkat ederek parçaları seçtim 80k civarında 4080li kartlar var genelde ama bir süre sonra 5000 serisine geçmek istiyorum muhtemelen ilk çıkış yaptıklarında fiyatlar çok uçuk olacaktır sonrasında biraz daha düşer ama diğer parçaların kalitesinden feragat ederek daha yüksek gpu cpu almak mantıklı mı mantıklıysa neden

Bu şekilde özelleştirip baktım. Kasa olarak NZXT çok hoşuma gidiyor. PSU olarak gerekli sertifikaların olduğu bir PSU seçmeye çalıştım SSD olarak Samsung'un kalitesini çok beğeniyorum hız olarak aralarında pek fark olmasa da anakartı ileride 9800x3D ye geçmek için VRM'i yüksek bir anakart seçmek istedim sıvı soğutucuda Arctic sanırım en iyi soğutma peformansı veren olabilir testlerde öyle görünüyordu bu gibi detaylara dikkat ederek parçaları seçtim 80k civarında 4080'li kartlar var genelde ama bir süre sonra 5000 serisine geçmek istiyorum muhtemelen ilk çıkış yaptıklarında fiyatlar çok uçuk olacaktır sonrasında biraz daha düşer ama diğer parçaların kalitesinden feragat ederek daha yüksek GPU CPU almak mantıklı mı mantıklıysa neden

Sadece zevkinizden GPU ve CPU kısmak hiç mantıklı değil saydıklarınızın hepsi zevkten. Sadece anakart düşük. Onuda toplama olarak böyle yapılabilir.

86K toplam.

inno3d şuan 50 bin akakçedeki en ucuz fiyatlardaki satıcılar güvenilir olmadığı için hiç onlara bakmıyorum eğer incehesap gibi sitelerde varsa oralardan fiyatlara bakıyorum diğerlerine bakamadım ama 86 binden çok daha fazlaya geliyor ancak diğer parçaları daha detaylı araştırıp fiyat kısıp 4080 super i zorlayabilirim öneriler için teşekkür ederim.

INNO3D şu an 50 bin Akakçe'deki en ucuz fiyatlardaki satıcılar güvenilir olmadığı için hiç onlara bakmıyorum eğer İncehesap gibi sitelerde varsa oralardan fiyatlara bakıyorum diğerlerine bakamadım ama 86 binden çok daha fazlaya geliyor ancak diğer parçaları daha detaylı araştırıp fiyat kısıp 4080 Super'i zorlayabilirim öneriler için teşekkür ederim.

Satıcı garaj Online yani GameGaraj'ın kendisi. Güvenmemelik bir durum yok.

Diğer parçalardan kısıp 4080 Super'e çıkabilirim biraz daha araştırma yapmam gerekiyor tekrar teşekkür ederim

Kısmaya gerek yok. Sistem topladığım şekilde 86K. Hazır sistem hali de 83K.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı