Çözüldü RTX 4070 Ti - R9 7900X sistemde BF 6 kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sarcastroph

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hayırlı akşamlar. İnternetten benchmark videolarını izlediğimde oyunu ultrada sıkıntısız açıyor gözüküyor ama bende drop giriyor ve kasıyor, nedenini çözemedim. Ne olabilir sizce?

Sistemim;
4070 Ti.
Ryzen 9 7900X.
32 GB RAM.

Çözüm
Hocam monitör 1920-1080 1K yani dediğiniz ayarlarda 120 geliyor acaba çözünürlükten kaynaklı darboğaz mı yaşıyorum?

BF6 işlemci manyağı bir oyun, 9950x3D'de bende 2K'da darboğaz yapıyor. 8 çekirdek 16 thread atadım aslında 9800x3D olarak kullanıyorum ama yetmiyor. CPU ile GPU FPS arasında 20-50 arası oynuyor(BF6 Overlay'da görürsün). Bu oyun sanırım en iyi 12 çekirdekli 3D V-Cacheli bir işlemcide çalışır, o da daha piyasada yok yani. 1080P'de darboğaz yapar 2K'da falan denemek lazım onu, sende 2k Monitör yoksa Resolution Scale %50 yükselt bir öyle dene .
Arkadaşlar hayırlı akşamlar. İnternetten benchmark videolarını izlediğimde oyunu ultrada sıkıntısız açıyor gözüküyor ama bende drop giriyor ve kasıyor, nedenini çözemedim. Ne olabilir sizce?

Sistemim;
4070 Ti.
Ryzen 9 7900X.
32 GB RAM.
Kaç FPS Veriyor ?

Ayarları resimdekiler gibi yap . 2k Monitör varsa DLSS Quality aç .

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    407,2 KB · Görüntüleme: 6
  • 2.png
    2.png
    142,5 KB · Görüntüleme: 6
Hocam monitör 1920-1080 1K yani dediğiniz ayarlarda 120 geliyor acaba çözünürlükten kaynaklı darboğaz mı yaşıyorum?

BF6 işlemci manyağı bir oyun, 9950x3D'de bende 2K'da darboğaz yapıyor. 8 çekirdek 16 thread atadım aslında 9800x3D olarak kullanıyorum ama yetmiyor. CPU ile GPU FPS arasında 20-50 arası oynuyor(BF6 Overlay'da görürsün). Bu oyun sanırım en iyi 12 çekirdekli 3D V-Cacheli bir işlemcide çalışır, o da daha piyasada yok yani. 1080P'de darboğaz yapar 2K'da falan denemek lazım onu, sende 2k Monitör yoksa Resolution Scale %50 yükselt bir öyle dene .

Çözüm
Deneyeyim hocam dediğiniz gibi. Peki genel bilgisayar performansımı daha verimli almam için 2k monitör şart mı dersin bu sisteme?

Deneyeyim hocam dediğiniz gibi. Peki genel bilgisayar performansımı daha verimli almam için 2K monitör şart mı dersin bu sisteme?

5070 Ti ve 9070XT aslında tam 2K kartı, bana kalırsa 5080 2K kartı çünkü bu ayarlarla BF6'da 300 FPS falan vermiyor. 240Hz monitör doldu ortalıkta 2K DLSS açmadan 240-300 FPS'leri göremiyoruz da işte imdada FreeSync-G-Sync-VRR falan yetişiyor. İleride ekran kartını upgrade edersin monitör 2K olsun yani 4070 Ti iyi bir kart 2K da bir ton oyunun hakkından geliyor halihazırda. BF serisi her zamanki gibi, BF4 çıktığında da işlemci delisiydi hala aynı.

5070 Ti ve 9070XT aslında tam 2K kartı, bana kalırsa 5080 2K kartı çünkü bu ayarlarla BF6'da 300 FPS falan vermiyor. 240Hz monitör doldu ortalıkta 2K DLSS açmadan 240-300 FPS'leri göremiyoruz da işte imdada FreeSync-G-Sync-VRR falan yetişiyor. İleride ekran kartını upgrade edersin monitör 2K olsun yani 4070 Ti iyi bir kart 2K da bir ton oyunun hakkından geliyor halihazırda. BF serisi her zamanki gibi, BF4 çıktığında da işlemci delisiydi hala aynı.

O zaman almakta fayda var dediğiniz gibi. Peki bir şey daha danışmak istiyorum. NVIDIA App üzerinden orta-yüksek ayarlara optimize ettim oyunu. Bunu yapmadan önce ne yaparsam yapayım BF6 da ekranın ortasında yırtılma oluyordu. 180 Hz monitor var anlayamadım sebebini ama optimize edince uygulamadan düzeldi.

O zaman almakta fayda var dediğiniz gibi. Peki bir şey daha danışmak istiyorum. NVIDIA App üzerinden orta-yüksek ayarlara optimize ettim oyunu. Bunu yapmadan önce ne yaparsam yapayım BF6 da ekranın ortasında yırtılma oluyordu. 180 Hz monitor var anlayamadım sebebini ama optimize edince uygulamadan düzeldi.

NVIDIA ayarlarında resizable bar seçeneği varsa sadece onu aktif et, maksimum güç kullan olarak ayar çek geri kalan her şey default kalsın.Ekran yırtılmasını engellemek için monitörde Freesync-VRR falan varsa onu aç, oyun ayarlarında fps limiti ya da vsync vs açıksa kapat . Bir de yeni çıkan sürücüyü indir, performans sorunları için hotfix yayınladı nvidia .

This Hotfix addresses the following:
  • Lower performance may be observed in some games after updating to Windows 11 October 2025 KB5066835 [5561605]

NVIDIA ayarlarında resizable bar seçeneği varsa sadece onu aktif et, maksimum güç kullan olarak ayar çek geri kalan her şey default kalsın. Bir de yeni çıkan sürücüyü indir, performans sorunları için hotfix yayınladı nvidia .

• Lower performance may be observed in some gam
  • NVIDIA ayarlarında resizable bar seçeneği varsa sadece onu aktif et, maksimum güç kullan olarak ayar çek geri kalan her şey default kalsın. Bir de yeni çıkan sürücüyü indir, performans sorunları için hotfix yayınladı nvidia .

• Lower performance may be observed in some games after updating to Windows 11 October 2025 KB5066835 [5561605]

• s after updating to Windows 11 October 2025 KB5066835 [5561605]
Tamamdır hocam teşekkürler vakit ayırdığın için. Hayırlı akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı