RTX 4070 Ti sistem GTA 5'de anlık takılmalar yaratıyor

İşletim sistemi
Windows 11

matadortuna

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, geçtiğimiz ay yeni bir kasa topladım özellikleri şöyle:
  • Ryzen 7800x3D.
  • ASUS X670.
  • RTX4070 Ti Super.
  • 32 GB RAM.
  • 2TB Samsung 980 SSD.
  • 850W powersuply.
Böyle bir sisteme sahip olmama rağmen GTA 5 de anlık takılmalar yaşıyorum, ayarlar en yüksekte de en düşükte de 188'i geçmiyor. Böyle FPS düşmesi gibi de ama değil gibi de, teknik anlamda herhangi bir bilgim yok, YT'den birkaç video izledim hiçbiri işe yaramadı. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS'yi 180'e sabitleyip deneyebilirsiniz.

Ekran kartın güncel mi peki çok önemli bir detay değil Online ve story için ama gene de etkenlerden birisi mutlaka tüm sürücülerini güncel tutmaya bak.

Hocam GTA 5 yüksek FPS'de sorun çıkartıyor V-Sync açın düzelmesi lazım özellikle menü takılmaları V-Sync açarak ile çözülüyor genellikle.

Hocam şimdi denedim, FPS'yi sabitledim vs V-Sync'de açtım ama hala devam etmekte sorun.

Ekran kartın güncel mi peki çok önemli bir detay değil Online ve story için ama gene de etkenlerden birisi mutlaka tüm sürücülerini güncel tutmaya bak.

Ekran kartım, BIOS falan her şey güncel.

Bir videoda MSAA ayarını 4X / 8X falan yapıyordu adam düzeliyordu fakat ben onu da denedim yine düzelmiyor. Oyun dosyalarının bütünlüğünü de doğruladım. Bir videoda da Regedit üzerinden bir iki ayar yapıyordu onu da yaptım yine olmadı.

Hocam oyunda V-Sync'i kapatıp, Nvidia Denetim Masası'ndaki 3D ayarlarından oyunu bularak, orada düşey senkronizasyonu etkinleştirmeyi ve maksimum kare hızını da monitöründeki hertz oranıyla aynı yapmayı dener misin? Yalnız monitor hertz sayısı 180'den fazla ise, kare hızını da 144 ve 120 yaparak, olmadı düşey senkronizasyonu tamamen kapatarak deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı