RTX 4070 Ti sistemde görüntü gitmesi sonrası ekran kartı fanlarının maksimum hızda çalışması

Pcmer

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba herkese. Sistemim bu şekilde:
KENDINE MUZISYEN-BRIGHT/AMD Ryzen 5 7500F/MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X OC 12GB/32GB DDR5/500GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM

Olay: Cyberpunk'a giriş yaptıktan bir dakika kadar sonra aniden görüntü gitti ve ekran kartı fanları son hıza geldi. Daha sonrasında sisteme reset atıp tekrar denedim. Oyunu açtığım zaman kasadan bir cızırtı geldiğini fark ettim. Oyunu kapattım. Biraz bekledikten sonra tekrar kapandı. Daha sonra OCCT'de stres testi yaptım. Ekran kartı sıcaklı 70-74 arası, güç çekmesi 280W'lara ulaşıyordu. Yaklaşık olarak 10 dakika devam ettirdim ve herhangi bir kapanma olayı yaşanmadı. Daha sonra oyuna girdiğim zaman yine kasadan cızırtı geldi ve bir anda ekran gitti tekrardan fan hızlı dönmeye başladı. Daha sonra reset tuşuna basmama rağmen görüntü gelip anında gidiyordu.

Sorum: Bu durumun sebebi veya sebepleri ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cızırtı muhtemelen coil whine, onunla alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum. OCCT'den Power testi yapmadıysanız yapın, veya hem işlemci hem de ekran kartı için ayrı testler çalıştırabilirsiniz.
Testlerde sıkıntı olmazsa sürücüyü güncellemediyseniz son sürüme güncelleyin, son sürümdeyse bir önceki sürüme düşürün.

Cızırtı muhtemelen coil whine, onunla alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum. OCCT'den Power testi yapmadıysanız yapın, veya hem işlemci hem de ekran kartı için ayrı testler çalıştırabilirsiniz.
Testlerde sıkıntı olmazsa sürücüyü güncellemediyseniz son sürüme güncelleyin, son sürümdeyse bir önceki sürüme düşürün.

OCCT'den Power testinde yaklaşık 10 dakika boyunca hem işlemci hem de ekran kartını aynı anda testini yaptım o sırada kapanma olmadı. GeForce Experience kurulu ve güncel durumda söylediğiniz gibi önceki sürüme düşürüp deneyeyim. Teşekkür ederim.

Söylediğinizi yaptım ve şu ana kadar kapanmayla ilgili bir sorunla karşılaşmadım. Ses konusunda ise oyun esnasında tekrarlıyor fakat OCCT testi sırasında böyle bir ses ile karşılaşmadım. Acaba oyunda açık olan bir teknolojiden kaynaklanıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
OCCT'den Power testinde yaklaşık 10 dakika boyunca hem işlemci hem de ekran kartını aynı anda testini yaptım o sırada kapanma olmadı. GeForce Experience kurulu ve güncel durumda söylediğiniz gibi önceki sürüme düşürüp deneyeyim. Teşekkür ederim.

Söylediğinizi yaptım ve şu ana kadar kapanmayla ilgili bir sorunla karşılaşmadım. Ses konusunda ise oyun esnasında tekrarlıyor fakat OCCT testi sırasında böyle bir ses ile karşılaşmadım. Acaba oyunda açık olan bir teknolojiden kaynaklanıyor olabilir mi?
Cızırtıdan bahsediyorsanız çok yüksek ihtimalle coil whine dediğimiz durumdan kaynaklanıyor. Yüke giren bobinler titreşerek böyle bir ses çıkartabilir, bobini olan herhangi bir cihazda olabilir. Ses yapması dışında zararı yoktur.

Cızırtıdan bahsediyorsanız çok yüksek ihtimalle coil whine dediğimiz durumdan kaynaklanıyor. Yüke giren bobinler titreşerek böyle bir ses çıkartabilir, bobini olan herhangi bir cihazda olabilir. Ses yapması dışında zararı yoktur.

Hocam anlayamadığım nokta stres testi sırasında neden böyle bir sesle karşılaşmıyorum?

Hocam anlayamadığım nokta stres testi sırasında neden böyle bir sesle karşılaşmıyorum?
Belirli yük aralıklarında daha fazla titreşim yapabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı