RTX 4070 Ti sistemde i5 12400F değiştirilmeli mi?

Asbaris

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, RTX 4070 Ti ekran kartı, 2K çözünürlüklü monitör ve 850W PSU kullanıyorum. Oyun oynarken darboğaz yapıyor gibi görünüyor, pek anlamıyorum. Özellikle bugün Detroit: Become Human'da, full Ultra ayarlarda çok bariz FPS düşüşleri yaşadım; yer yer 60'tan 20'ye kadar düşüyor. Sizce bu sorun işlemciden mi kaynaklanıyor ve işlemciyi değiştirmeli miyim?

2K'da darboğaz olmaması lazım ama ucu ucuna gibi bir şey. MSI Afterburner ile alt çekirden kullanımlarına ekran kartı kullanımına vs bakabilirsiniz. Darboğaz olacaksa bile o oyunda olmaz diye düşünüyorum ama.

2K'da darboğaz olmaması lazım ama ucu ucuna gibi bir şey. MSI Afterburner ile alt çekirden kullanımlarına ekran kartı kullanımına vs bakabilirsiniz. Darboğaz olacaksa bile o oyunda olmaz diye düşünüyorum ama.
Ekran kartı kullanımı örnek vermek gerekirse %85den anlık olarak, %0 gibi değerlere kadar düşebiliyor anlık olarak sonra fps drop yiyorum. God of war Ragnarok oyununda ise böyle bir durum yok. Stalker 2 yüklü ama o oyunda optimizasyon problemlisi. Nasıl yapsam bilemiyorum

Yarın detaylı Afterburner değerlerini yükleyeceğim hocam o kısma çok dikkat edemedim çünkü

@Damon Salvatore Hocam iyi akşamlar, Detroid oyunundan alınan değerleri ve Furmark testini ekran görüntüsü olarak ekledim. Hala FPS düşüşleri yaşamaktayım, sorunun donanımsal mı yoksa windows veya oyundan kaynaklı olduğu hakkında ise fikrim yok.

Yarın detaylı Afterburner değerlerini yükleyeceğim hocam o kısma çok dikkat edemedim çünkü

@Damon Salvatore Hocam iyi akşamlar, Detroid oyunundan alınan değerleri ve Furmark testini ekran görüntüsü olarak ekledim. Hala FPS düşüşleri yaşamaktayım, sorunun donanımsal mı yoksa windows veya oyundan kaynaklı olduğu hakkında ise fikrim yok.
Diğer değerler de bunlar

Dosya Ekleri

• 4.png
    4.png
    77,5 KB · Görüntüleme: 19
  • furmark.png
    furmark.png
    84,3 KB · Görüntüleme: 20
  • 2yn.png
    2yn.png
    270,1 KB · Görüntüleme: 17
  • 3yn.png