RTX 4070 Ti Super %99 kullanılmıyor

kemalgogce

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Sorunum şu: Black Myth: Wukong oyununu oynuyorum. Ekran kartım 4070 Ti Super ve 7800x3D işlemcim var.
Oyunda ekran kartı kullanımım %99 olmuyor. YouTube'dan izlediğim videolarda bu kombinasyon ile tam verim alıyorlar sanki ben alamıyorum gibi.
Üstelik şöyle bir sorunum var FPS 80-110 arası oluyor DLSS quality Frame Gen açık RT açık High'ta.
Ama oyun akıcı da değil gibi.
Monitörüm 240Hz G-Sync destekli. Bu herhangi bir sorun teşkil eder mi? Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
Chipsett, BIOS, ekran kartı her şeyi güncelledim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla bilgi eksikliği var...
Çözünürlük nedir?
%kaç kullanıyor?
Bir sorun teşkil etmez, darboğaz olmaz zaten. Kullanmıyorsa eğer vardır bir bildiği, gerek yoktur.

FG Input Lag'a sebebiyet verdiği için belki akıcı hissetmiyorsunuzdur. Her zaman her oyunda maksimum kullanımda olacak diye bir şey yok ayrıca.

Çok fazla bilgi eksikliği var...
Çözünürlük nedir?
%kaç kullanıyor?
Bir sorun teşkil etmez, darboğaz olmaz zaten. Kullanmıyorsa eğer vardır bir bildiği, gerek yoktur.
Merhaba 2k da oynuyorum frame gen kapalıyken max 96 ama açtığın zaman 75 e kadar düşüyor kullanım ve oyunum asla akıcı değil god of war falan da oynadım ama akıcı değil

FG Input Lag'a sebebiyet verdiği için belki akıcı hissetmiyorsunuzdur. Her zaman her oyunda maksimum kullanımda olacak diye bir şey yok ayrıca.
Hocam DLSS Frame Gen destekli oyunlarda, RTX 4000 GPU'lar hissedilebilecek bir input lag yapmaması lazım yani;

Ama oyun çok fazla ağır ve hangi videosunu izlesem %99 da kullanıyor gpu onu da geçtim frame geni kapattıgım zaman 70 60 arası fps alıyorum ama oyun akıcı olmuyor sanki bi gölgelenme var oyunda onu da geçtim bi tuhaf yani 240hz ondan mı kaynaklı ama ne alaka bilmiyorum gerçekten aşırı kafaya takmaya başladım

Hocam DLSS Frame Gen destekli oyunlarda, RTX 4000 GPU'lar hissedilebilecek bir input lag yapmaması lazım yani;
Gecikme ms yazan kısımda 60-40ms arası bu arada

Hocam kişiden kişiye ve FPS durumuna göre değişiyor. Normalde 100 küsür FPS değerlerine çıkıldığı zaman çoğu kişi akıcı bulurken ben yine bulamıyorum. Zaten 90'ın altına düşünce akıcılık hiç kalmıyor. Tabii bundan rahatsızlık çekmeyenler de yok değil.

FG kapatıp FPS sabitlemeyi deneyin bir de.

Mesela izlediğim birkaç kanal 50 60 fpslerde çok akıcı bir şekilde oynuyor oyunu bende aska böyle bir durum yok nasıl düzeltebilirim

Denedim yine akıcı değil

Mesela izlediğim birkaç kanal 50 60 FPS'lerde çok akıcı bir şekilde oynuyor oyunu bende aska böyle bir durum yok nasıl düzeltebilirim?

Denedim yine akıcı değil

Çok saçma şekilde God of War Black Wukong outlaws gibi oyunlar akıcı değil ama Valorant yağ gibi anlamıyorum neden böyle hikaye bazlı oyunlarda zaten 60FPS akıcı olması için yeterli değil mi?

Bir de her şey bir yana 50 60 FPS ile yap gibi oynayanlar nasıl oynuyor bende olmuyor anlamadım cidden yardımcı olabilecek var mı öğle saatı konuya geri döneceğim

%1 FPS değerleriniz düşük olabilir, RAM'ler kaç GB ve ne kadar kullanılıyor? Oyun SSD'ye mi yüklü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…