RTX 4070 Ti Super %99 kullanılmıyor

kemalgogce

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Sorunum şu: Black Myth: Wukong oyununu oynuyorum. Ekran kartım 4070 Ti Super ve 7800x3D işlemcim var.
Oyunda ekran kartı kullanımım %99 olmuyor. YouTube'dan izlediğim videolarda bu kombinasyon ile tam verim alıyorlar sanki ben alamıyorum gibi.
Üstelik şöyle bir sorunum var FPS 80-110 arası oluyor DLSS quality Frame Gen açık RT açık High'ta.
Ama oyun akıcı da değil gibi.
Monitörüm 240Hz G-Sync destekli. Bu herhangi bir sorun teşkil eder mi? Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?
Chipsett, BIOS, ekran kartı her şeyi güncelledim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç %1 FPS değeriniz?
Akıcılık olarak tabii ki Valorant kadar akıcı olmasını bekleyemezsiniz, sahte 80FPS nerede gerçek 240FPS nerede sonuç olarak. Emin misiniz olması gerektiğinden daha az akıcı olduğuna?

%1 FPS değeriniz?

FPS eğer 60-70 ise 50 olması gerekiyor birazdan oyuna girip teyit edeceğim. Bunun hakkında çok konu açılmış mesela 144Hz 240Hz monitörü olan biri daha az FPS alırsa kasma hissiyatı olurmuş gözü ona alışıkmış ama G-SYNC ne işe yarıyor o zaman

Şaka gibi ama GPU'nun %99 olmama sebebini buldum.Bir kaç şeyi kurcalarken mouse uygulamasının oto clip aldığını gördüm.Mouse uygulamasını kapattığımda GPU kullanımı %99 oldu şaka gibi :D.Onun Dışında oyun akıcılığı ile ilgili sorunum devam etmekte çözüm önerisi bekliyorum.

%1 FPS değeriniz??
Minimum 57 ortalama 65-70 arası

Son düzenleme:
FPS eğer 60-70 ise 50 olması gerekiyor birazdan oyuna girip teyit edeceğim. Bunun hakkında çok konu açılmış mesela 144Hz 240Hz monitörü olan biri daha az FPS alırsa kasma hissiyatı olurmuş gözü ona alışıkmış ama G-SYNC ne işe yarıyor o zaman

Şaka gibi ama GPU'nun %99 olmama sebebini buldum.Bir kaç şeyi kurcalarken mouse uygulamasının oto clip aldığını gördüm.Mouse uygulamasını kapattığımda GPU kullanımı %99 oldu şaka gibi :D.Onun Dışında oyun akıcılığı ile ilgili sorunum devam etmekte çözüm önerisi bekliyorum.

Minimum 57 ortalama 65-70 arası
Bana daha çok psikolojik gibi geldi.
G-Sync'in olayı, aldığınız FPS ile monitörünüzün Hz'ini eşitleyip yırtılmaları önlemektir.

Bana daha çok psikolojik gibi geldi.
G-Sync'in olayı, aldığınız FPS ile monitörünüzün Hz'ini eşitleyip yırtılmaları önlemektir.

Galiba gerçekten öyle son bir soru sorsam size anakartın ısısına baktıgımda 60 derece kırmızı bir şekilde gösteriyordu bu normal bir değer mi acaba?

Galiba gerçekten öyle son bir soru sorsam size anakartın ısısına baktıgımda 60 derece kırmızı bir şekilde gösteriyordu bu normal bir değer mi acaba?
Bildiğim kadarıyla tam sınırda, 60 üstü sıkıntılı diye biliyorum. Kullandığınız anakart modeline göre de değişiklik gösterebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı