RTX 4070 Ti Super için monitör önerisi

Bütçe
14.000-16.000
Renk sayısının oranı da iyiymiş. Paneli nasıl acaba?

MSI 27" G274qpx Rapid IPS 2560x1440 (WQHD) 16:9 240Hz 1ms G-Sync Gaming monitor​

LS32BG652euxuf: 8806095452708 monitör​

Bu ikisi arasında karar vermem lazım: Sizin kararınız ne olurdu? @Saint Lucia @Novelist

Benim önerim g6. boyutlari aynı olsaydı o zaman bir kıyaslama yapılabilirdi. Şimdiden hayırlı olsun.

Renk sayısının oranı da iyiymiş. Paneli nasıl acaba?

MSI 27" G274qpx Rapid IPS 2560x1440 (WQHD) 16:9 240Hz 1ms G-Sync Gaming monitor​

LS32BG652euxuf: 8806095452708 monitör​

Bu ikisi arasında karar vermem lazım: Sizin kararınız ne olurdu? @Saint Lucia @Novelist

Panel türü IPS.

MSI markasına yönelmeni önermem çünkü çok fazla kişi garanti servisinin ilgisizliğinden söz etmiş.

Panellere yüzeysel bakarsanız hata yaparsınız. Şöyle ki;
  • TN = Cansız
  • VA = Hantal
Benzeri ezber bilgilerden kurtulmanız ve sadece model bazlı bakmanız gerekir.

VA panel olup IPS ve TN monitörlerin çoğundan daha seri modeller var: Bunlardan biri de Odyssey G6.

• TN = cansız.
  • VA = hantal.

VA panel olup IPS ve TN monitörlerin çoğundan daha seri modeller var: Bunlardan biri de Odyssey g6.

Peki hangi paneli tercih etmeliyiz?
Bu monitörü sipariş verdim ama şu an içime şüphe düşürdün.

Peki hangi paneli tercih etmeliyiz?
Paneli değil modeli tercih edin.

VA ve TN modeller görüş açıları hariç her konuda IPS monitörlerden daha üstün olabilir yani böyle bir ihtimal hep olacak.

Bu monitörü sipariş verdim ama şu an içime şüphe düşürdün.
Seçtiğiniz monitör gayet iyi ancak görüş açılarıyla bir işiniz yoksa Odyssey G6 öneririm.

Anladım. Peki rica etsem attığım monitöre bakıp inceleyip yorumunu yapabilir misin? Sence almakla hata mı ettim?🤨🧐
Hayır, hata diyemeyiz. Sonuçta, 1276:1 kontrast değerine ulaşmış, 354 nit parlaklık veren ve %143 sRGB renk gamutu hacmine sahip bir modelden bahsediyoruz.

Ancak bu bütçede daha iyi modeller mevcut. Örneğin; Odyssey G6, kontrastta 3'e parlaklıkta ise neredeyse 2'ye katlıyor.
Görüş açıları için IPS istiyorsan da G2724D var, renk hacimleri Q27G4X ile benzer fakat parlaklık ve kontrastta daha üstün.

Hayır, hata diyemeyiz. Sonuçta, 1276:1 kontrast değerine ulaşmış, 354 nit parlaklık veren ve %143 sRGB renk gamutu hacmine sahip bir modelden bahsediyoruz.

Ancak bu bütçede daha iyi modeller mevcut. Örneğin; Odyssey G6, kontrastta 3'e parlaklıkta ise neredeyse 2'ye katlıyor.
Görüş açıları için IPS istiyorsan da G274QRF-QD var, kontrastları ve renk hacimleri Q27G4X ile benzer fakat parlaklıkta daha üstün.

Anladım. Bakalım beğenmezsem iade ederim. Yorum için teşekkür ederim. :kalp:

• TN = Cansız
  • VA = Hantal

VA panel olup IPS ve TN monitörlerin çoğundan daha seri modeller var: Bunlardan biri de Odyssey G6.

Peki hocam 4 seçeneğiniz olsa hangisini seçersiniz? Sizi de çok uğraştırıyorum hakkınızı helal edin

MSI Optix MAG274QRX
MSI G274QPX
Asus ROG Strix XG27ACS
Samsung Odyssey G6 32" LS32BG652EUXUF

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı