RTX 4070 Ti Super sistem nasıl?

Bütçe
65000

Parisli Dayı

Hectopat
Herkese iyi akşamlar, forumdaki arkadaşların da yardımı ile ve biraz da kendim düzenleyerek şöyle bir sistem topladım. Sistemi 2K 240Hz monitörde kullanacağım. Son kez fikrinizi almak istedim.

Anakart

İşlemci

Ekran kartı
VEYA
(burda hangisini almalıyım bilemedim)

RAM

SSD

Soğutucu

Kasa

PSU

Wi-Fi olması benim için önemli bir etken ve DP ile bağlanmam gerekiyor monitöre.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim hocam topladığınız sistem için. Yarın siparişi veriyoruz inallah :D

hocam sıvı soğutucu aldım ama meraktan soruyorum sizce kule tipi daha uyguna hava soğutucu alınamaz mıydı bu işlemci için? öğrenmek için soruyorum yanlış anlaşılma olmasın :)

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim hocam topladığınız sistem için. Yarın siparişi veriyoruz inallah :D

hocam sıvı soğutucu aldım ama meraktan soruyorum sizce kule tipi daha uyguna hava soğutucu alınamaz mıydı bu işlemci için? öğrenmek için soruyorum yanlış anlaşılma olmasın :)
Şimdi şöyle. Evet kule tipi dar bütçelerde mantıklı fakat biz hem dev gibi bir kasa seçtik hem de uygun F/P bir AiO aldık. Sisteme 4070TiS koydunuz. İleride güncellemeye 7500F'ten başlarsınız muhtemelen. O zaman da en güçlü işlemciye geçseniz dahi soğutucu almanıza gerek olmayacak.

Şimdi şöyle. Evet kule tipi dar bütçelerde mantıklı fakat biz hem dev gibi bir kasa seçtik hem de uygun F/P bir AiO aldık. Sisteme 4070TIS koydunuz. İleride güncellemeye 7500F'ten başlarsınız muhtemelen. O zaman da en güçlü işlemciye geçseniz dahi soğutucu almanıza gerek olmayacak.

Hocam selamlar tekrardan, sistemi aldık. Anakart bu modeli aldım:

B650 Gaming Plus Wi-Fi​

Ekran görüntüsü 2024-12-14 190751.png

Fakat uyumsuzluk varmış görüntü gelmiyormuş Ryzen 5 7500F ile. Sizce tray işlemciyi değişim veya iade alırlar mı yoksa direkt anakartı mı değiştirmek lazım ne dersiniz?

Hocam selamlar tekrardan, sistemi aldık. Anakart bu modeli aldım:

B650 Gaming Plus Wi-Fi​

Eki Görüntüle 2374328

Fakat uyumsuzluk varmış görüntü gelmiyormuş Ryzen 5 7500F ile. Sizce tray işlemciyi değişim veya iade alırlar mı yoksa direkt anakartı mı değiştirmek lazım ne dersiniz?
Neden uyumsuzluk olsun? Bütün AM5 işlemcilerle çalışır. Ekran gelmiyorsa farklı bir sorun vardır.

abi sistemi aldım ben ama yine de teşekkürler, benim hatam oldu biraz öne niye çıkardıysam konuyu :D

Neden uyumsuzluk olsun? Bütün AM5 işlemcilerle çalışır. Ekran gelmiyorsa farklı bir sorun vardır.
ne olabilir hocam, bios falan geliyormöuş ama görünytü yokmuş, anakart cpu'yu göremiyormuş

abi sistemi aldım ben ama yine de teşekkürler, benim hatam oldu biraz öne niye çıkardıysam konuyu :D

ne olabilir hocam, bios falan geliyormöuş ama görünytü yokmuş, anakart cpu'yu göremiyormuş
B650 çipset direkt 7000 serisi AMD'leri görür. Sorun başka bir yerde. İşlemciyi takarken pinleri yamultmuş olabilirler. Ayrıca CPU olmadan BIOS nasıl açılıyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı