RTX 4070 Ti'a geçilir mi?

Makaleler
1
6700XT sahibiyim. Kartımdan gayet memnunum fakat sırf RT Max ayarlarda oynamak istediğim 2-3 oyun için ve DLSS 3.0 + frame generation gibi nimetlerden faydalanabilmek için 4070 Ti düşünüyorum. 1440P'de oynayacağım yani 4K kartı olup olmaması benim açımdan önem arz etmiyor. Tahminim elimdeki kart 2-3 sene daha 1440P'de beni rahatça götürür, FSR da düşünülünce ama yine de insanın aklı çeliniyor. Gereksiz bir harcama mı olur, ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
6700XT sahibiyim. Kartımdan gayet memnunum fakat sırf RT Max ayarlarda oynamak istediğim 2-3 oyun için ve DLSS 3.0 + frame generation gibi nimetlerden faydalanabilmek için 4070 Ti düşünüyorum. 1440P'de oynayacağım yani 4K kartı olup olmaması benim açımdan önem arz etmiyor. Tahminim elimdeki kart 2-3 sene daha 1440P'de beni rahatça götürür, FSR da düşünülünce ama yine de insanın aklı çeliniyor. Gereksiz bir harcama mı olur, ne düşünüyorsunuz?
2K da o işlemci darboğaz yapar. İşlemciyide değiştirmelisiniz. Onun haricinde 6700XT'den 4070 Ti'a geçilir. Arada çok fazla güç farkı var, fakat sadece RT için geçilir mi emin olamadım.

Elindeki kartı 6K'ya satsan 4070 Ti'lar 20k civarı üzerine 14K eklemen gerekiyor. 14K'ya değer mi bilemedim. İşlemci darboğazınıda unutmayalım.

2K da o işlemci darboğaz yapar. İşlemciyide değiştirmelisiniz. Onun haricinde 6700XT'den 4070 Ti'a geçilir. Arada çok fazla güç farkı var, fakat sadece RT için geçilir mi emin olamadım.
Çok sıkıntı değil darboğaz, %80-90 arası GPU gücü kullanımı yeterli olur. Vakti gelince onu da değiştiririm de dediğiniz gibi sadece 2-3 oyunda RT max oynayabilmek için geçmeye değer mi ben de bilemedim.
Elindeki kartı 6K'ya satsan 4070 Ti'lar 20k civarı üzerine 14K eklemen gerekiyor. 14K'ya değer mi bilemedim. İşlemci darboğazınıda unutmayalım.
6K'ya satamam bu kartı ya, piyasa düştü baya. Kendim 5.950,00 TL'ye almıştım zaten, o zamandan bu zamana daha da düşmüş fiyatlar. 14K'ya değecek bir kart da elimdeki kart zaten beni idare ediyorken geçiş yapmam bir yandan mantıksız geliyor bir yandan CP2077 RT ON/OFF videoları aklıma geliyor.
6700XT kötü değil bence paran varsa geçilir tabi ama ben olsam geçmezdim.
Yok memnunum karttan zaten ama dediğim faktörler dolayısıyla düşünüyorum. Kart beni 5-6 sene götürsün gibi bir derdim yok, alırsam yeni jenerasyonda yine değiştiririm büyük ihtimal.

6K'ya satamam bu kartı ya, piyasa düştü bayağı. Kendim 5.950, 00 TL'ye almıştım zaten, o zamandan bu zamana daha da düşmüş fiyatlar. 14K'ya değecek bir kart da elimdeki kart zaten beni idare ediyorken geçiş yapmam bir yandan mantıksız geliyor bir yandan CP2077 RT ON/OFF videoları aklıma geliyor.

Kart şu anlık için güzel bence 14K'ya yeni ekran kartı yerine 13. nesil DDR5 sistem dizebilirsin. Kart yetmemeye başlayınca da yeni ekran kartı alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı