RTX 4070 ve R7 5700X sistemde darboğaz olur mu?

ademk76

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir hazır sistem aldım. Aldığım monitör de AOC 27" FHD 240 Hz 0.5 ms bir monitör. Kasamın önü mika olduğu için pek emiş yapamıyor gibi fanlar. Çünkü kasa normal haldeyken sürekli FPS düşmesi alıyorum. Lakin temperli camı söküp kasanın yanı açıkken oynarken hiç sıkıntı yok. Servis monitörünün 1080p olduğu için işlemci ekran kartınıza darboğaz yaptırır dedi. Monitörü 2K veya 4K almanız lazım dedi. Ben DSR teknolojisinin bu yüzden olduğunu düşüyorum ama pek bilgim de. DSR açık ve 4K olarak ayarlı. Bu halde de FPS düşmesi oluyor temperli cam takılıyken. Sizce durum neden kaynaklıdır? Sistem bilgileri fotoda mevcut.

IMG_4484.png

Hayır, darboğaz yapmaz o işlemciyle. Sorun güç kaynağından kaynaklı. Watt olarak düşük kalıyor. Minimum 700 watt bir güç kaynağı almanız şart.

Son düzenleme:
Temperli camı çıkarınca problem çözülüyorsa ısınma kaynaklı bir sorun olabilir. İşlemciyi hangi soğutucu ile kullanıyorsunuz?

Hayır, darboğaz yapmaz o işlemciyle. Sorun güç kaynağından kaynaklı. Watt olarak düşük kalıyor. Minimum 700 watt bir güç kaynağı almanız şart.
PSU wattage olarak yeterli.

İmzamdaki sistemi kullanıyorum. 5700X ve RTX 4070 kullanıyorum. 1080p 360 Hz monitör var ve darboğaz sorunu yaşıyorum. Mesela PUBG 1080p Ultra ayarlarda oynuyorum GPU kullanım oranı 50-95 arası gidip geliyor. FPS olarak 120-260 arası gidip geliyor. Çok fazla oyuncunun içine girdiğiniz zaman ekran kartı kullanım oranı düşüyor ve FPS 120'lere kadar düşüyor. Genel olarak çok fazla oyuncunun içine girmediğimiz için 200 üstü oynatıyor. Ancak şunu da söylemek çok doğru olacak, kesinlikle drop yemiyorum ya da hissedilmiyor. Mesela The Last of Us Part 1 1080p Ultra ve ışın izleme Ultra açınca darboğaz olmuyor çünkü GPU kullanım oranı %95 altına düşmüyor. İşin özü bu kart Ryzen 7 5700X ile 1080p de darboğaz yapıyor 3A oyunlar hariç diyebilirim. Power ile alakası yok arkadaşlar GPU 200W görmüyor bile.

AMD Ryzen 7 5700X, MSI MEG X570 ACE, AORUS GeForce RTX™ 4070 MASTER 12G, ,Corsair Dominator Platinum RGB 32GB (2X16GB) 3600Mhz CL18 ,Corsair K70 RGB PRO Cherry MX Red , Corsair Sabre RGB Pro Champion, GIGABYTE AORUS 1TB 7000s NVMe M.2 2280 SSD, CORSAIR 2TB MP600 PRO NVMe PCIe Gen4 M.2 SSD

Ben mesela valorant oynuyorum 700 fps den 5 e kadar düşüyor yer yer. Ama temperli camı söktükten sonra olmamaya başladı bu sorun. Hani kasanın içine temiz hava akışı az mı acaba onu düşündüm de. Monitör de kafamı karıştırmaya başladı.

Temperli camı çıkarınca problem çözülüyorsa ısınma kaynaklı bir sorun olabilir. İşlemciyi hangi soğutucu ile kullanıyorsunuz?

PSU wattage olarak yeterli.
Sıvı soğutucu var. Lakin afterburner kurdum sıcaklıkları kesinlikle 65 derecenin üzerinde görmedim hiç

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı