RTX 4070 veya RX 7900 XT AAA oyunları kaldırır mı?

• Konuyu başlatan AFAN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.332
7900 XT, o kartı yuvarlar.
Artık şu Amd fanboylarının neden millet Nvdia aldığını öğrenmeleri gerek , Bu gibi kartlarda safkan performanstan çok özellik ve teknoloji ön planda. İkiside zaten 4 K' da hepsini çatur çutur kaldırıcak . Siz sadece oyunun sol kısmında yazan FPS yazısı önemsiyorsunuz ama millet sıcaklık, Driver, render, özellik, hatasızlıkları önemsiyor. Sen büyük ihtimalle hayatında 1 kere bile Nvdia almadın öyüzden sana anlatmak boş. Birde RT desteğide çok önemli bu adam grafiklerini ne kadar köklerse boş, RT açmadan gerçek ultrayı göremicek ve umarım biliyorsundurki RX 6600 ve Rtx 3060 gibi iki denk ekran kartından Rt açtığında RTX 3060 50 FPS'e düşerse Rx 6600 30-40 ,lara düşüyor. Buda adamın Rx 7900 Xt'de belirli Fps kaybı yaşancağını gösteriyor

Not: Rx 7900 Xt ve 4070 Ti tıpa tıp aynı safkan performans gösteriyor.

İkisi de zaten 4 K'da hepsini çatur çutur kaldıracak.

4070 Ti 4K'da 12 GB VRAM ile pek uzun süre kalamayacak.

Sıcaklık artık bir bahane değil. Uzun süredir AMD kartların sıcaklıkları gayet iyi durumda.

Hatasızlıkları

Sistemde sorunlu bileşen veya stabil olmayan Overclock olmadığı sürece sorun yaşanmıyor. Durup dururken Driver'ın çöktüğünü hiç görmedim.

RT açtığında RTX 3060 50 FPS'e düşerse RX 6600 30-40,lara düşüyor. Bu da adamın RX 7900 XT'de belirli FPS kaybı yaşancağını gösteriyor

AMD hâlâ RT'de NVIDIA'nın gerisinde olsa da eski serideki olayı olduğu gibi yeni nesile de uygulamanız saçma olmuş. Önyargıya girer bu.

Teknoloji olarak NVIDIA daha iyi olsa bile 4K için 4070 Ti iyi bir seçim olmaz.

Tercihinizi RX 7900 XT yönünde yapın. RTX 4070 hem VRAM yönünden avantajsız hem de parasını hak ettiğini düşünmüyorum. RX 7900 XT satın alın, AAA oyunları 2K monitörde bile oynayabilirsiniz :) 2K monitörünüz var mı? İsterseniz 2K monitör de satın alın.

Şu an 1080p için bile 8 GB yeterli gelmiyorsa ileride 4K ve 2K ya 12 GB nasıl yeter bilmiyorum.

Bir de RT açınca VRAM kullanımı bayağı artıyor...

Benim için NVIDIA almak için tek sebep render veya DLDSR olurdu. Mesela 1080p bir monitöre güçlü bir kart alacaksam NVIDIA alır DLDSR açardım.

Ancak normalde oyun için AMD tercih ederdim.

NVIDIA kullandığımı da belirteyim.

Tercihinizi RX 7900 XT yönünde yapın. RTX 4070 hem VRAM yönünden avantajsız hem de parasını hak ettiğini düşünmüyorum. RX 7900 XT satın alın, AAA oyunları 2K monitörde bile oynayabilirsiniz :) 2K monitörünüz var mı? İsterseniz 2K monitör de satın alın.

Cezam vardi yazamadim RX 7900 XTX de alabilirim oyun icin 2K monitörüm var ileride 4K ya gecmeyi dusunuyorum PC'yi aldiktan 1 2 ay sonra 2K da 7900XT ile veya 7900XTX ile.

@AFAN RX 7900 XTX alma imkanınız varsa doğrudan almanızı tavsiye ederim. Rakibi RTX 4080 ve rakibine göre VRAM avantajı da var.

@AFAN VRAM avantajından dolayı RX 7900 XTX tercih edin, pişman edecek kart değil. Ben de RX 7900 XTX kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı