RTX 4070'e hangi işlemciyi almam gerekir?

Teşekkürler, yani oyun oynuyorum sanırım başka bir şey kastettiniz.
Tamam oyun oynuyorsan 7500F al 7700 almana gerek yok.

Ram 2 Adet alın:
Attığın RAM tam bir facia.

@spaghettisosu DDR5 RAM alacaksanız en az 16gb tek slot olmalı, 2x8 almayın.

Tamam oyun oynuyorsan 7500F al 7700 almana gerek yok.

Attığın RAM tam bir facia.

@spaghettisosu DDR5 RAM alacaksanız en az 16gb tek slot olmalı, 2x8 almayın.
Neden tek slot, 2 tane alacak zaten 16GB çift slot işte ne güzel.

Ram slotları her biri ayrı ayrı kendi içinde dual-band mı?

Hocam gerekirse bekleyin biraz ama ddr5 geçin. Mevcut ramleriniz olmaz evet yeni almanız lazım. Mümkünse 4 ram slotlu bir kart bakın ve 2x16 gb almaya çalışın. 16 gb artık oyunlar için sınır hatta bence yetersiz geliyor genelde. Kafanız fazla karışıyorsa hazır sistem bakın, oradan parça değiştirilebilir. Ek ram alınabilir vs.

Hocam gerekirse bekleyin biraz ama ddr5 geçin. Mevcut ramleriniz olmaz evet yeni almanız lazım. Mümkünse 4 ram slotlu bir kart bakın ve 2x16 gb almaya çalışın. 16 gb artık oyunlar için sınır hatta bence yetersiz geliyor genelde.
Teşekkür ederim. Elimdeki ekipmanları 2.elde satabilirsem ekran kartı dahil bi 6-6.5k'ya bide indirim kovalasam o zaman rahat rahat olur. Umarım satabilirim, kim alır bilmiyorum ama.

Ram 2 Adet alın:
Attığım RAM karşılaştırma yaptığım sitede AMD EXPO destekliyor diyordu, yanlış gösteriyormuş sanırım ve single ve dual channelda FPS de fark etmiyormuş. Başka ram önereyim yorumumu da düzenleyeyim.

Bunu alabilirsin:

Teşekkürler, sebebi nedir?
RAM slotları her biri ayrı ayrı kendi içinde Dual-band mı?

DDR5 tek RAM iki slot gibi çalışır, 2x8 alırsa 16 yetmediği zaman 2x8 daha ekler ve performans düşüşü olur. 2 Slot'tan fazla RAM doldurulmaz artık.

Alabileceğin en fiyat performans tek slot DDR5 RAM bu şu an.

channel_burstlengthv2.drawio.png

Attığım RAM karşılaştırma yaptığım sitede AMD EXPO destekliyor diyordu, yanlış gösteriyormuş sanırım ve single ve dual channelda FPS de fark etmiyormuş. Başka ram önereyim yorumumu da düzenleyeyim.

Bunu alabilirsin:
Bana mantıklı geldi, ancak RAM hakkında hiç bir fikrim yok. Hem 1 tanede ram slotu boş kaldığı için ileride bir tane daha alıp takabilirim ancak General Pong Krell beğenmemiş, vardır bir bildiği onun cevabını bekliyorum 😁 (ben yazarken cevap verdi zaten )

DDR5 tek RAM iki slot gibi çalışır, 2x8 alırsa 16 yetmediği zaman 2x8 daha ekler ve performans düşüşü olur. 2 Slot'tan fazla RAM doldurulmaz artık.

Eki Görüntüle 2080831
Teşekkürler, elinize sağlık.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bana çok yardımcı oldunuz, aydınlattınız. Sanırım seçimimi 7500F'ten yana kullanacağım. Biraz pahalı olacak ama ömür boyu kullanacağım. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2080831

Uygun yollu kule tipi soğutucu almaya kalktığında (ki alması gerekecek, stok fanla kullanılacak işlemci değil bu) RAM'ler boyutu gereği kule tipi soğutucuya engel olacaktır, sıvı soğutma alacaksa sıkıntı yok ama yine uyguna kaçarsa kule tipi alırsa attığım Kingston RAM işini görecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı