Random atmak serbest olsaydı ekran şu an rastgele harflerle dolardı. Maddi durumum iyi olmadığı için i5 14600kf işlemcimi geçici olarak kule tipi soğutucu ile kullanıyorum. Ağır oyunlarda işlemci 80 dereceyi geçtiği gibi 5.3 ghz'den 4 küsur ghzlere kadar kendisini düşürüyor. Bu da fps sorununa sebep oluyor. Yani arkadaşla benzer sorunu canlı olarak kendim yaşıyorum zaten. Sen hiçbir tecrüben olmadan sorunsuz bir sıcaklık diyorsun. 80-90 arası sıcaklıkta uzun süre işlemcisini kullanan adam işlemcisini yakın zamanda eline alır. Ben bu yüzden sıvı soğutma alana kadar pc'de ağır oyun açmamaya karar verdim. Thermal throttling'in ne olduğundan bihabersin.Saçmalıyorsun arkadasa da yanlış bilgi veriyorsun 80 ve 90 arasi her islemci icin sorunsuz sicakliklar. 85 ustu tabii ki guzel degil ama sorun yapacak bir sicaklik da değil. Biraz arastir bence.
Sende kendi sorununu thermal throttle sanıyorsun. İşlemci 90 92 ye kadar sorunsuz çalışır. Eline alir diyorsun birde utanmadan bana deneyimsiz diyorsun. Ben 93 derecede kullandim ryzen islemci daha önce full boost yapiyordu sorunsuz bir sekilde takilma da yasamiyordum. Çünkü max sıcaklık 95 derece cogu islemcide. 95+ olduğunda güç kısıp sogumaya çalışır. Soguyamaz ve 100+ cikarsa sistem kendini kapatir zarar gormemek için.Random atmak serbest olsaydı ekran şu an rastgele harflerle dolardı. Maddi durumum iyi olmadığı için i5 14600kf işlemcimi kule tipi soğutucu ile kullanıyorum. Ağır oyunlarda işlemci 80 dereceyi geçtiği gibi 5.3 ghz'den 4 küsur ghzlere kadar kendisini düşürüyor. Bu da fps sorununa sebep oluyor. Yani arkadaşla benzer sorunu canlı olarak kendim yaşıyorum zaten. Sen hiçbir tecrüben olmadan sorunsuz bir sıcaklık diyorsun. 80-90 arası sıcaklıkta uzun süre işlemcisini kullanan adam işlemcisini yakın zamanda eline alır. Thermal throttling'in ne olduğundan bihabersin.
İşlemcinin kendini tamamen kapatma sıcaklığı ile frekans düşürme sıcaklığı arasında sadece 5 derece olabileceğini düşünebilecek kadar konudan uzaksın. Hafif oyunlarda frekans kısması hissedilmez ancak işlemciye göre ağır kaçan oyunlarda bal gibi hissedilir. Msi Afterburner ile gir bakalım oyuna 80'i geçince işlemci frekans kısmaya başlıyor mu başlamıyor mu gör. Yemin ederim evde olsam video çekip atacam kendi sistemimden. Neyse 92 derecede işlemci sorunsuz çalışabilir diyebilen kişi ile neyi tartışıyorum zaten.Sende kendi sorununu thermal throttle sanıyorsun. İşlemci 90 92 ye kadar sorunsuz çalışır. Eline alir diyorsun birde utanmadan bana deneyimsiz diyorsun. Ben 93 derecede kullandim ryzen islemci daha önce full boost yapiyordu sorunsuz bir sekilde takilma da yasamiyordum. Çünkü max sıcaklık 95 derece cogu islemcide. 95+ olduğunda güç kısıp sogumaya çalışır. Soguyamaz ve 100+ cikarsa sistem kendini kapatir zarar gormemek için.
Bana kendini destekleyen kac kaynak atabilirsin mersk ediyorum. Ben beni destekleyen 20 kaynak atarim utanırsın. İşlemciyi eline alir diyorsun kac defa gördün islemcisi yanan?İşlemcinin kendini tamamen kapatma sıcaklığı ile frekans düşürme sıcaklığı arasında sadece 5 derece olabileceğini düşünebilecek kadar konudan uzaksın. Hafif oyunlarda frekans kısması hissedilmez ancak işlemciye göre ağır kaçan oyunlarda bal gibi hissedilir. Msi Afterburner ile gir bakalım oyuna 80'i geçince işlemci frekans kısmaya başlıyor mu başlamıyor mu gör. Yemin ederim evde olsam video çekip atacam kendi sistemimden. Neyse 92 derecede işlemci sorunsuz çalışabilir diyebilen kişi ile neyi tartışıyorum zaten.
Ben spesifik olarak işlemcisi yanar şeklinde bir bilgi vermedim. İşlemci hasar görebilir veya ömrü kısalır. Bir işlemci için tehlike çanlarının çalmaya başladığı derece 75 ve 80 arasıdır. Bunun üzerinde frekans düşürmeye başlar. Hiçbir kaynak göndermene gerek yok. Video çekip buraya attığımda göreceğiz kim utanacak.Bana kendini destekleyen kac kaynak atabilirsin mersk ediyorum. Ben beni destekleyen 20 kaynak atarim utanırsın. İşlemciyi eline alir diyorsun kac defa gördün islemcisi yanan?
Kendi sorunlu sistemin dogru ama onlarca kaynak yanlis oyle mi?Ben spesifik olarak işlemcisi yanar şeklinde bir bilgi vermedim. İşlemci hasar görebilir veya ömrü kısalır. Bir işlemci için tehlike çanlarının çalmaya başladığı derece 75 ve 80 arasıdır. Bunun üzerinde frekans düşürmeye başlar. Hiçbir kaynak göndermene gerek yok. Video çekip buraya attığımda göreceğiz kim utanacak.
Ne oldu? Video atacağımı duyunca, haksız olduğunun ortaya çıkacağını anlayınca sistemim sorunlu oldu değil mi? Takao'nun beyblade'i gibi döndün hemen. Onlarca kaynak dediğin şey de koca bir hiçlik.Kendi sorunlu sistemin dogru ama onlarca kaynak yanlis oyle mi?
Fazlasina gerek yok. Ingilizce okuyabiliyorsan al sana kaynak. Ha diyorsan ki intel bilmiyor. O zaman sen bilirsin.Ne oldu? Video atacağımı duyunca, haksız olduğunun ortaya çıkacağını anlayınca sistemim sorunlu oldu değil mi? Takao'nun beyblade'i gibi döndün hemen. Onlarca kaynak dediğin şey de koca bir hiçlik.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.