RTX 4070S - R7 7800x3D sistemde WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ged00x

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/12nTBtjthIANtUhfIU2qwn4yl-TGclApR/view?usp=sharing
RAM
32GB
Ekran kartı
4070Super
Anakart
Msi b650 pro s wifi
İşlemci
7800X3d
Selamlar arkadaşlar, son 2 gündür sistemimde ara ara kilitlenme ve mavi ekran hatası alıyorum. Dün HyperX QuadCast 2 mikrofon taktım, ondan mıdır bilmiyorum ama bunu da ekleyeyim dedim.
Minidump dosyasını ekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Minidump:

Depolama olarak ne var sistemde? Herhangi bir ayar yapmış mıydınız depolamayla ilgili? BIOS beta sürümde görünüyor, siz mi güncellediniz bu sürüme? Bir de şuradan çipset sürücüsünü kurun:

Depolama ile ilgili hiçbir ayar yapmadım. Sistemde 2 M.2 var. Kingston NV2 NVMe PCI-e 4.0 SSD 1000G M.2 2280 -SNV2S/1000G ve Toshiba RC500 var.

BIOS'u betaya ben güncelledim, EXPO açtığım zaman bilgisayarı yeniden başlat yaptığımda reset atmıyordu ama normal kapatıp açtığımda hiçbir sorun yaşamadım. RAM'leri test ettim hiçbir sorun görünmedi. Ben de kapadım EXPO'yu 6000MHz yerine 4800MHz kullanıyorum. O sorunu çözebilir diye beta çıktığında güncellemiştim. Eskiden böyle bir şey yapmıyordu ama bir ara BIOS güncelledikten sonra böyle bir şey yaşandığını düşünüyorum. Extra bir PC olmadığı için deneyemedim RAM'leri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Betaya ne zaman güncellediniz, mavi ekranlar betaya güncellemenizden ne kadar sonra başladı?

Betaya güncelleyeli çok oldu, 2-3 hafta olmuştur en az. Dün yeni aldığım mikrofon geldi, ondan önce hiçbir sorun yaşamamıştım. Acaba ondan mı diyorum bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi biraz daha baktım da, evet olabilir. Sürücüsünü kurmuş muydunuz? Aygıt yöneticisinde mikrofonda herhangi bir hata, uyarı vs. görünüyor mu? Sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz, kullanmıyorken bilgisayardan çıkarabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı