Çözüldü RTX 4070Ti sistem Valorant ve PUBG'de düşük performans veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

memet7994

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 3200Mhz 32GB
Ekran kartı
Zotac Rtx 4070Ti Trinity
Anakart
Asus Prime B350 Plus
İşlemci
Ryzen 7 5700x
Valorant, PUBG tarzı oyunlarda GPU kullanımı 2K çözünürlükte Valorant'ta %20 -30'lara, PUBG'de ise %50'lerde geziyor. Valorant'ı bu sistemle 120 -130 fps bandında oynuyorum.

Battlefield, Crysis, Forza gibi oyunlarda böyle bir sorun yok. Hepsinde ekran kartı kullanımı %90 ve üzeri oluyor.

Sistem şu şekilde:

İşlemcim Ryzen 7 5700x
Sıvı soğutucu : Corsair h100i
Ekran kartı : Rtx 4070Ti Zotac Trinity
RAM : Corsair Vengeance 3200Mhz 32GB
Anakart : Asus Prime B350 Plus
Psu : 850W Corsair +80 Plus Gold
Samsung 1TB M2 SSD mevcut.

Nerede sorun var çözemedim açıkçası. PC'de herhangi bir kasma donma yok. Render için Premier Pro gibi programlar kullanmaktayım onlar da gayet stabil. İşlemci sıcaklığı da 65'i geçmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sorun şu ki 1080'e de çeksem aynı FPS değerlerini alıyorum ama FPS sabitleme falan da açık değil.

O oyunlar işlemciyi sömüren oyunlar o yüzden en iyi işlemciyi alman lazım.

Sorun çözüldü format atınca PC normale döndü. Anlık olarak 500 ile 600 FPS arası gidip geliyor oyun işlemci değiştirecek bir durum yokmuş yine de sağ olun.
Hocam darboğaz yapar da %20 30'a mı düşer bu kadar yapar mı? Diğer oyunlarda bu kadar değil.

Yapar hocam size çözümü yazıyorum kendinize yeni bir işlemci almak.
AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bunu tavsiye edebilirim tabii soket değiştiğinden anakartıda yenilemek gerekecek anakart olarak da bunu önerebilirim Gigabyte B650M S2H 6400(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP D-Sub mATX Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bu işlemciyi önermemdeki sebeplerden biri AMD birkaç sene daha AM5 sokette kalacak yani ileride yükseltmeye çalışacağın zaman anakartı değiştirme ihtiyacın kalmayacak.

Hocam sorun şu ki 1080'e de çeksem aynı FPS değerlerini alıyorum ama FPS sabitleme falan da açık değil.

O oyunlar işlemciyi sömüren oyunlar o yüzden en iyi işlemciyi alman lazım.

Sorun çözüldü format atınca PC normale döndü. Anlık olarak 500 ile 600 FPS arası gidip geliyor oyun işlemci değiştirecek bir durum yokmuş yine de sağ olun.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı