RTX 4080 16 GB 4K için yeterli mi?

Loxman12

Decapat
Arkadaşlar merhabalar , yakın zamanda Palit RTX 4080 GameRock almayı düşünüyorum. Lakin 16 GB VRAM'inden dolayı aklımda bir soru işareti yarattı. Acaba bu kart 4K için yeterli olur mu yoksa 2K mı tercih etmeliyim? Güncel oyunlar için 16 GB yeterli görünse de kartı 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

İşlemcim: Ryzen 7 7700X
Not: Monitör için bütçem 13-14 Bin TL

Gayet yeterli. Ben 8 GB VRAM'li RTX 3070 ile 4K kullanıyorum. Örnek vereyim,
Microsoft Flight Simulator - High End ayarlarda ortalama 50 FPS, - 7.5 GB VRAM kullanımı
Red Dead Redemption 2 - Ultra - DLSS Quality 55 FPS, - 7.8 GB VRAM kullanımı
Forza Horizon 5 - Ultra - VSync açık 60 FPS sabit. - 7.7 GB VRAM kullanımı
Günümüze kadar çıkan oyunlarda 8-10 GB VRAM yeterli, uzun vadede de 16 GB rahatlıkla işinize yarayacaktır.

4080 ile bile 4k oynayamıyacsk isek ne ile oynayacağız hocam?
Hocam ne bileyim Bi kaç forum sitesinde 4K'da uzun ömürlü olmaz vs. diye okumuştum o yüzden şüpheye düştüm.

Rahatlıkla iş görecektir.
4080 ile bile 4k oynayamıyacsk isek ne ile oynayacağız hocam?
Tamamdır arkadaşlar , cevaplarınız için teşekkürler.

Hocam ne bileyim Bi kaç forum sitesinde 4K'da uzun ömürlü olmaz vs. diye okumuştum o yüzden şüpheye düştüm.

Kullandıktan sonra içiniz rahatlar hocam. Ben de ekran kartı değiştirdikten sonra düşünüyordum 4K'da ne olur ne biter diye. İşlemci kısıtlamasına rağmen 6900XT ile çok başarılı 4K performansı alıyorum. Sizin işlemci taş gibi ve ekran kartı bariz daha iyi. Tadından yenmez.

Tamamdır , cevaplarınız için teşekkürler. İçim rahatladı doğrusu.

Kullandıktan sonra içiniz rahatlar hocam. Ben de ekran kartı değiştirdikten sonra düşünüyordum 4K'da ne olur ne biter diye. İşlemci kısıtlamasına rağmen 6900XT ile çok başarılı 4K performansı alıyorum. Sizin işlemci taş gibi ve ekran kartı bariz daha iyi. Tadından yenmez.
Hocam biraz konuyla alakasız olacak ama 4K'da oyun oynarken gözle görülebilir çok büyük bir fark var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı