RTX 4080 4K için yeterli mi?

Selamlar. 4k ekran almamaya karar verdim. Görüntü çook tatmin edicidir ama sanki hep sınırdan yakalıyor 4k oyunları testte. Nvidia kartlarını artık saf güç değil de yapay zekası için satıyor artık. 5000 serisinde net gördük. Şuan için 2k monitör 4080 ile çok çok memnunum. 5000 serisinde 5080 alma niyetim vardı ama vram 16 gb çıkınca ondan da vazgeçtim. 5080 super tahminimce 24 gb vram ile çıkar gta 6 ile beraber. O zaman 5080 super ve 4k monitöre geçiş yapacağım:)
Hocam RTX 5080 Super modeli, bana gore de bir noktada tanitilacak gibi gorunuyor. Ancak kartin mimarisi sil bastan degismeden upgrade yapmak isterlerse vram'in 32 GB olmasi gerekiyor ki, bu cok olasi gorunmuyor. Programinizi olasi RTX super modelinde Vram guncellemesi olmamasi uzerine yapmanizi tavsiye ediyorum.

Selamlar. 4k ekran almamaya karar verdim. Görüntü çook tatmin edicidir ama sanki hep sınırdan yakalıyor 4k oyunları testte. Nvidia kartlarını artık saf güç değil de yapay zekası için satıyor artık. 5000 serisinde net gördük. Şuan için 2k monitör 4080 ile çok çok memnunum. 5000 serisinde 5080 alma niyetim vardı ama vram 16 gb çıkınca ondan da vazgeçtim. 5080 super tahminimce 24 gb vram ile çıkar gta 6 ile beraber. O zaman 5080 super ve 4k monitöre geçiş yapacağım:)
Bende yeni monitör almayı düşünüyorum, yukarıda dediğim gibi bir kararsızlık içindeyim. 2K ideal aslında, lakin şimdi 2K alsam aradan 3 sene geçtikten sonra ekran kartı güncelleme gerektiğinde hem kartı hem monitörü güncellemek gerekecek. Neden derseniz, en kötü 5080 geçilir 4080'den. 5080 ile halen 2K oynamakta mantıklı kalmıyor. O durumda kart ve monitör masrafı doğuyor.
Şimdi 4K alsam,bir iki yıla beni zorlamaya başlar mı onun derdindeyim. 4080 beni 4K da en az 2 yıl daha sıkıntısız götürse yeterli aslında.

Hocam RTX 5080 Super modeli, bana gore de bir noktada tanitilacak gibi gorunuyor. Ancak kartin mimarisi sil bastan degismeden upgrade yapmak isterlerse vram'in 32 GB olmasi gerekiyor ki, bu cok olasi gorunmuyor. Programinizi olasi RTX super modelinde Vram guncellemesi olmamasi uzerine yapmanizi tavsiye ediyorum.
Eğer 5080 super ile vram’i minimum 24 gb yapmazlarsa (bence yapacaklar gta 6 witcher 4 ile birlikte) 4080 ile 2k yoluma devam ederim :)

2k Oled monitor 4k IPS monitorden daha tatmin edici olabilir, bence bunu da goz onunde bulundurun.
Seçenekler zaten 2K OLED vs 4K OLED RTX 4080 ile.
Soru, 4080 ile 4K'da ne kadar daha gidebilirimde. Ortalama 90-100 FPS'den düşmeden, hightan düşmeden( ultra olmasada olur) en az 2 sene daha gidebilsem 4K diyeceğimde emin olamıyorum.

Seçenekler zaten 2K OLED vs 4K OLED RTX 4080 ile.
Soru, 4080 ile 4K'da ne kadar daha gidebilirimde. Ortalama 90-100 FPS'den düşmeden, hightan düşmeden( ultra olmasada olur) en az 2 sene daha gidebilsem 4K diyeceğimde emin olamıyorum.
Ultra olmasa da med-high custom ayarlarda oynarim sorun degil diyorsan bence 2 sene daha goturur. Zaten simdi bile alan wake 2'yi full ayarlarda oynarken can cekisiyor. RT acip dlss acmazsan 20 fps alabiliyorsun, bana sorarsan sacmalik.

Ultra olmasa da med-high custom ayarlarda oynarim sorun degil diyorsan bence 2 sene daha goturur. Zaten simdi bile alan wake 2'yi full ayarlarda oynarken can cekisiyor. RT acip dlss acmazsan 20 fps alabiliyorsun, bana sorarsan sacmalik.
Bazı oyunlarda optimasyon sorunları oluyor, en iyi kartlar bile patlıyor. Hogward oyunu vardı, onda VRAM hemen doluyordu, ortalama 10dk sonra oyundan atıyordu mesala.

Işın izleme olayı ayrı bir yük zaten, Unreal Engine 5 bence daha iyi bir teknoloji. Işık izleyeceğim diye sistemin içinden geçiyor. Hele PT varki sorma...

Bunu da düşündüm. Önerenler oldu. Ama monitörlerde burn sorununu çok söylüyorlar. Tv de oled kullanıyorum lg, aşırı memnunum
O sorun var ama her yeni nesille biraz daha olasılık düşüyor. Yinede var ama firmalar çoğu yanığı 3 yıl garanti dahilinde tutuyor. 3.yıldan sonra yanarsa kimse karışmıyor tabi.😁 Lakin OLED bir monitör kullanınca, HDD'den SSD'ye geçimiş gibi farkı hissediyorsun ve geri dönemiyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı