@Mete3535
Selamlar, ne yaptınız hocam, 4K monitöre geçtiniz mi? Bu aralar bu soru benimde aklımı kurcalıyor. En geç yaza doğru bir monitör almayı düşünüyorum, 2K mı yoksa 4K'ya mı yönelsem karar veremedim. Bende de RTX 4080 var.
2K alırsam, tamam daha uzun süre götürür ama bu sefer bir sonraki kart upgradede en az 5000 serisine geçmemiz demek olacak. O seride de yine 2K ile devam etmek var. Ya da hem monitörü hem kartı satmaya uğraşmak var.
4K alsak, monitör bozulmadığı sürece çok uzun yıllar monitörle işimiz kalmayacaktır. En fazla kart değiştirmek gerekecektir.
Buradaki sorun, ne kadar bir süre sonra benim kart değiştirme gereksinimim doğacağı! En az şöyle 3 yıl daha 4080 ile gidebilsek, o zaman elimizdeki satar 5000-6000 artık ne varsa geçerdik.
4K ile 4080 testlerine baktığımda benimde dikkatimi çeken şey, şimdilik götürür ama ileriki yıllarda ne olur bilmem panpa mevzusu oldu.
Şimdi 4K monitör alıpta senyede kartla uğraşmak istemiyorum açıkcası. Tek güvendiğim nokta oyunlar zorlarsa DLSS açarım oldu.