RTX 4080 ekran kartı Everest Cobra kasaya sığar mı?

kampi

Picopat
Daha fazla  

Oyuncu Kasam budur. Bu kasayı yıllardır kullanıyorum. Size bu kasaya RTX 4080 sığar mı? Sığarsa hangi model sığar? Şu an Sapphire RX 5700 XT Nitro+ kullanmaktayım. Diğer sistem özelliklerim aşağıda:

CPU: Intel Core i7 12700K 5.00 Ghz 12 Çekirdek 25MB 1700p 10nm
Anakart: MSI MAG B660M Mortar 6200mhz(OC) M.2 1700p mATX
RAM: Gigabyte 32GB(2x16) Aorus 5200mhz CL40 DDR5
PSU: Thermaltake Toughpower GF 850W 80+ GOLD Full Modüler 140mm Fanlı PSU

Hiçbir yerde ekran kartı uzunluk desteği ile bir bilgi bulamadım ama göz aşinalığıyla bakarsak 3 fanlı bir modelin sığmayacağına eminim. Kasa çok eski ve bu kasa çıktığında 3 slot kaplayan 45 cmlik kartlar yoktu. O yüzden güncel bir kasaya geçmek soğutma açısından iyi olabilir.

Kasanın ön tarafındaki tüm HDD slotlarını kullanmıyorsanız eğer birkaçını sökebilirsiniz. Bu sayede hava akışı rahatlar ve gpu için de alan açılmış olur.

RTX 4080 olarak Asus Tuf modelinden örnek verecek olursam;

Derinlik: 348mm
Yükselik: 150mm
Genişlik: 73mm

Sizin GPU'nuz ise;

Derinlik: 306mm
Yükselik: 135mm
Genişlik: 49mm

Bu şekilde mesafenizi ölçebilirsiniz.

Peki nasıl bir kasa öneriniz var? Malum kasa fiyatları da uçtu gitti. Olmayacağını ben de biliyorum da o kadar uzmanı var bu işin belki oluyordur diye sorayım dedim. Şunu gözüme kestirdim ama taş çatlasın en fazla 37500 TL bütçem var?

Bir de şöyle bir kasa buldum uyar mı?

Son düzenleme:
Peki nasıl bir kasa öneriniz var? Malum kasa fiyatları da uçtu gitti. Olmayacağını ben de biliyorum da o kadar uzmanı var bu işin belki oluyordur diye sorayım dedim. Şunu gözüme kestirdim ama taş çatlasın en fazla 37500 TL bütçem var?

Bir de şöyle bir kasa buldum uyar mı?

Attığınız kasada GPU uzunluğu Max 300 mm attığınız GPU 337 mm uzunluğunda sığmaz yani.

Ucuz yollu istersen bu kasa.
Dark Guardian 4x12cm RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGUARDIAN) - Bilgisayar Kasası - YIL SONU FIRSATI | Teknobiyotik
Ortalama bir kasa olarak da bunu öneririm fiyat olarak zorlamamak için.
BitFenix Enso File, Temperli Cam, Pencere Yan Duvarı, ATX/Micro ATX/Mini ITX BFC-ESM-150-KKWGK-RP/BFC-ESM-150-KWGK-RP : Amazon.com.tr

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı