RTX 4080 ekran kartı için işlemci tavsiyesi

bloodrap

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar Merhaba,

RTX 4080 ekran kartım için işlemci tavsiyeniz nedir? Mevcutta i9-10850K var, şimdilik idare ediyor fakat 2-3 ay içerisinde anakart ve işlemci değişimi yapmak istiyorum.

F modelleri ile K modelleri arasında fark var. Performans için değer mi bilemedim.

i7-12700K veya F mi?
i7-13700K veya F mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilmiyorsam K ve F modellerinin farkı F modellerinde overclock yapılamaması, overclock yapmayı düşünmüyorsanız k modeli almaya gerek yok.

Anakart, işlemci ve RAM için toplam bütçeniz nedir?

i7-13700K. AMD vasat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilerle dolu mesajlarınla yine her zaman ki gibi şaşırtmıyorsun.

Evet. Sanırım. Intel gormekten AMD yüzüne bakmam, Intel vardı işlemci de eskiden.

Yanlış bilmiyorsam K ve F modellerinin farkı F modellerinde overclock yapılamaması, overclock yapmayı düşünmüyorsanız k modeli almaya gerek yok.
Benim bidiğim K harfi varsa Overclok yapılabilinir F harfi varsa işlemci içinde GPU birimi yok demek. Harici bir GPU alacaksanız daha ucuz olan F modeli tercih nedeni olabilir...

Intel şu anda ölü sokette, bugün anakart ve işlemci yükseltmesi yapılacaksa AM5 sokete yürünmeli. Intel'e geçilecekse de yeni soket beklenmeli.
AMD için tavsiye edeceğiniz model hangisi olur? i7 bandında bir model istiyorum. bildiğim kadarıyla 14. nesil de 1700 pin gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…