RTX 4080 ekran kartında kırmızı ışık yanıyor

Firatunvr

Picopat
Daha fazla  
Ekran kartını yuvasına yerleştirdikten sonra güç bağlantılarını taktım. Fakat kasaya güç verdiğimde ekran kartı kırmızı ışık veriyordu pinlerin yerlerini değiştirdim fakat faydası olmadı işin ilginç yanı ise kırmızı ışığa rağmen ekran geliyor.
Anakart:
ASUS ROG STRIX B760-F
İşlemci:
i9-13900K
Güç kaynağı:
ASUS ROG STRIX 1000G 80+ Gold 1000W

c6cf39f3-aab8-4ebd-b54d-ca08482c27e8 (1).png

83c1b0fb-dd0d-45c2-b6fa-2b0e5765f434.png

Ekran kartının kullanım kurulum kılavuzunu okusan ne oluyor anlardın.
Hazır sistem , ekran kartı demonte geldiği için onu da kendim taktım zaten kablolar hazır şekilde geliyor sadece ekran kartı üzerindeki pin yuvasına takmam gerekti işlem o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek güç istiyormuş. Sende durum nasıl?

ekran-goeruentuesue-117-png.1588386

Bende ekran kartının tüm pin çıkışları dolu ve PSU'ya bağlı fakat ekte gösterdiğim gibi PCI-e connecterstan birinin pini eksik (PSU'ya bağlanan 8 pin)

Gainward GeForce RTX 4080 Phantom GS Review - Pictures & Teardown | TechPowerUp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ekran kartının tüm pin çıkışları dolu ve PSU'ya bağlı fakat ekte gösterdiğim gibi PCI-e connecterstan birinin pin i eksik (PSU'ya bağlanan 8 pin)
Gainward GeForce RTX 4080 Phantom GS Review - Pictures & Teardown | TechPowerUp

Onu değiştir başka yok mu? Aşağıda konuda onun düşük voltaj uyarısı olduğunu yazmışlar ekrana görüntü verip oyun açabiliyor mu?

Hayır sökmedim tam kontrol ettiğimde pinlere giden kablo sayısı yine 8 , fakat 1 pin girişinde 2 kablonun olduğunu gördüm yani boşta kablo yok pcı-e connectors da .

Araştırıken böyle pci-e kablolara denk geldim durumun normal olabileceğini düşündüm fakat yanılıyor olabilirim

41K7EHW+idL._AC_SY1000_.jpg
AW97D2204080F6DB534.jpg
Ben ömrümde böyle bir kablo görmedim... Şimdi internetten baktım orada da bulamadım. Sorunlu hocam sizin kablonuz. Bütün pinlerin dolu olması lazım.

Bana kabloda sorun yok gibi geldi, power'ın gücü yetmiyor olmasın?

Bu arada hayırlı olsun, parçalar ateş ediyor, kıskandım 😇😁

Power calculator ile hesapladım power'ın gücü yeterli gibi görünüyor, ama kırmızı ışığın yanıyor olması güç sorununu işaret ediyor, sanırım kablo'dan olma ihtimali yüksek, yada power bozuk.

Son düzenleme:
Bana kabloda sorun yok gibi geldi, power'ın gücü yetmiyor olmasın?

Bu arada hayırlı olsun, parçalar ateş ediyor, kıskandım 😇😁

Power calculator ile hesapladım power'ın gücü yeterli gibi görünüyor, ama kırmızı ışığın yanıyor olması güç sorununu işaret ediyor, sanırım kablo'dan olma ihtimali yüksek, yada power bozuk.
Teşekkürler, inşAllah sizlerede nasip olur

Başka PCI-e 8 pin kablosu yok mu ?

O PSU modelinde bir sürü çıkıyor çünkü. Satın aldığınızda sistemi, gönderdiler mi kablo kutusunu ?

Edit: Kablodaki pin boşluğu sense pin, güç ile alakalı değil yani. 1000 W PSU 4090 için bile fazla.

16 pin adaptörün tam oturduğuna lütfen emin ol, ayrıca üçlü aparattaki klipslerin de tam oturduğuna emin ol.

1673859390194.png

Son düzenleme:
Selam, 1000W Asus Rog PSU ile 4070Ti da aynı sorunu yaşıyorum bugün kontrol ettiğimde 8pin güç kablolarının PSU tarafında sense pini yok. Kutudan 3 adet kablo çıkıyor, durum 3 kabloda da aynı. Oyun oynama stress test herhangi sorun yok.

@euk59 @Under Taker

Dosya Ekleri

• 16747155322493761358978581737546.jpg
    16747155322493761358978581737546.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleme:
Selam, 1000W Asus Rog PSU ile 4070Ti da aynı sorunu yaşıyorum bugün kontrol ettiğimde 8pin güç kablolarının PSU tarafında sense pini yok. Kutudan 3 adet kablo çıkıyor, durum 3 kabloda da aynı. Oyun oynama stress test herhangi sorun yok.

@euk59 @Under Taker
Evet durumun normal olduğunu ASUS Yetkilileri bana bildirdi.Ama yinede bilgisayar kapalıyken kırmızı ışığı görmek hoş değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı