RTX 4080 için 750W PSU yeterli mi?

Dostum 750W yeter ama güçten daha büyük bir sorunun var o da PSU'da ATX 3.0 olmaması.
Eğer o PSU'yu kullanırsan muhtemelen belli bir süre sonra kablonun giriş kısmı eriyecek ve kullanılamaz hale gelecek.

İade ile birlikte bunu alırdım hocam. İade N11 de geçmiyorsa bile sorun değil ama böyle bir model tercih etmeniz daha iyi olur.

Şu an PSU değiştirmem imkansıza yakın, zaten geçen sene almıştım. Diğer arkadaşın belirttiği üzere ATX 3.0 yüzünden sizce 4070 Ti daha mı mantıklı olur? Yoksa güç limitini kısarak yatırımlık şeklinde düşünürsek 4080 mi alayım?

Yeterli olur. Dönüştürücü ile kullanırsınız. Kartın kutusundan çıkar.

PSU'da ATX 3.0 olmaması.
Eğer o PSU'yu kullanırsan muhtemelen belli bir süre sonra kablonun giriş kısmı eriyecek ve kullanılamaz hale gelecek.

Bahsettiğiniz konunun ATX 3.0 olup olmaması ile bir alakası yok. İlk zamanlarda özellikle 4090 için kablo erimeleri mevcuttu. O da kablonun aşırı ince olmasından kaynaklıydı.

Yeterli olur. Dönüştürücü ile kullanırsınız. Kartın kutusundan çıkar.

Bahsettiğiniz konunun ATX 3.0 olup olmaması ile bir alakası yok. İlk zamanlarda özellikle 4090 için kablo erimeleri mevcuttu. O da kablonun aşırı ince olmasından kaynaklıydı.

Çok teşekkürler aydınlattığınız için. O halde kararım 4080 yönünde.

Peki konunun başında sormuş olduğum "onun dışında FPS sınırlandırmak, GPU voltajını ve güç limitini otomatik olarak düşürür mü? Yoksa manuel olarak sınırlandırmak mı daha mantıklıdır?" hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok teşekkürler aydınlattığınız için. O halde kararım 4080 yönünde.

Peki konunun başında sormuş olduğum "onun dışında FPS sınırlandırmak, GPU voltajını ve güç limitini otomatik olarak düşürür mü? Yoksa manuel olarak sınırlandırmak mı daha mantıklıdır?" hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rica ederim. Hayır otomatik olarak düşürmez. Power Limit aynı kalır. Kartın güç tüketimini daimi olarak düşürmek istiyorsanız power limit'i kısacaksınız.

Yakın zamanda, 4080 almayı düşünüyorum. Sizce 750W yeterli midir? Onun dışında FPS sınırlandırmak, GPU voltajını ve güç limitini otomatik olarak düşürür mü? Yoksa manuel olarak sınırlandırmak mı daha mantıklıdır?

Kullanmış olduğum PSU: Cooler Master MWE 750W MPE-7501-ACABW-BEU Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Sadece ekran kartına bakarak 750W yeter mi sorusu bence çok yanlış. Keza 4070 Ti için bile 750W öneriliyor. Sisteminizdeki diğer bileşenlerde önem taşıyor sisteminizi tam olarak belirtin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı