RTX 4080 için sistem önerisi

Hocam adama i7 alın demişsiniz fikriniz bu muydu yani i7 ne demek i7 1270 i5 13600'den daha mı iyi yani ezbere yorum yapıyosunuz insanlar yanlış bilgileniyor.

Anlama sorunun olduğu ve hırs ile yazdığın için madde halinde özetleyeceğim.

1. listedeki i5 13gen i7 önerirken bu anakart için olması gereken modeli öneriyorum, ziraa gidip i7 2700 o anakarta uymayacak.

2. daha fazla performans ve overclock potansiyeli artıyor, uzun vadede tasarruf sağlamış oluyor ve elektronik çöplüğü azalıyor.

3. satış konusunda sistem kendini ileride daha kolay pazarlar yüksek donanımlar ile, ziraa günü kurtaracak teknoloji ve yüksek performanslı teknoloji arasında fark var.

4. oyunlarda 2K çözünürlükte güzel bir şekilde oynar.

Sanırım ukalalık yapmayı bırakıp beni etiketlemezsin.

13600K'nın 7700Xden güçlü olduğunu görüyorum gerek performansı gerek çekirdek sayısıyla, size bunu düşündüren nedir?

13600K fiyatina gore oldukca iyi bir islemci olmakla beraber soketin onu kapali. 14. nesilde soket degistirecek Intel. Siz simdi 7700X aldiginiz zaman V-Cache islemciler ciktiginda anakartla ugrasmadan direkt islemci yukseltmesi yapabileceksiniz. Hatta AM5'in minimum 4 yil degismeyecegini dusunursek...

Anlama sorunun olduğu ve hırs ile yazdığın için madde halinde özetleyeceğim.

1. listedeki i5 13gen i7 önerirken bu anakart için olması gereken modeli öneriyorum, ziraa gidip i7 2700 o anakarta uymayacak.

2. daha fazla performans ve overclock potansiyeli artıyor, uzun vadede tasarruf sağlamış oluyor ve elektronik çöplüğü azalıyor.

3. satış konusunda sistem kendini ileride daha kolay pazarlar yüksek donanımlar ile, ziraa günü kurtaracak teknoloji ve yüksek performanslı teknoloji arasında fark var.

4. oyunlarda 2K çözünürlükte güzel bir şekilde oynar.

Sanırım ukalalık yapmayı bırakıp beni etiketlemezsin.

13600K 4090'ı 1080p de darboğaz yapmadan besliyor diyorum, 4090'ın 4K-8k oyunculuk için tasarlanmış günümüzün en güçlü ekran kartı olduğunu unutmayalım. Bu işlemci dünyadaki en iyi 5 ya da 6. işlemci, günü kurtarmak nasıl olabilir?
İnsanlarla tartışırken "anlama sorunu", "ukala" gibi kelimeler kullanmayın komik duruma düşüyorsunuz

13600K fiyatina gore oldukca iyi bir islemci olmakla beraber soketin onu kapali. 14. nesilde soket degistirecek Intel. Siz simdi 7700X aldiginiz zaman v-cache islemciler ciktiginda anakartla ugrasmadan direkt islemci yukseltmesi yapabileceksiniz. Hatta AM5'in minimum 4 yil degismeyecegini dusunursek...

Gayet haklı bir sebep elinize sağlık bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Kişisel tercihim hala 13600K alıp ileride anakart-işlemci ikilisini satmak olurdu ama dedikleriniz yabana atılmayacak türden.

Son düzenleme:
Yanlış anlamayında işlemci tartışmanız yüzünden kimse sistemde ki DDR4 anakarta DDR5 RAM seçildiğini belirtmemiş. RTX 4080 için i7 13700'e gerek yok. Bütçeniz ne kadar? Sadece oyun mu oynayacaksınız?

edit: Anakart DDR5'miş yanlış çipsete bakmışım.

Yanlış anlamayında işlemci tartışmanız yüzünden kimse sistemde ki DDR4 anakarta DDR5 RAM seçildiğini belirtmemiş. RTX 4080 için i7 13700'e gerek yok. Bütçeniz ne kadar? Sadece oyun mu oynayacaksınız?

Ben DDR5 anakart önermiştim zaten ama dediğinizi fark etmemiştim kusura bakmayın burada gereksiz bir tartışma döndü.

Yazımı düzenledim hocam, sistemi toplayan kişi DDR5 kullanmış ben yanlış çipsete bakmışım ancak pahalı olmuş.

O fiyat bandında MSI Pro Z690a beğendiğim bir anakart başka öneriniz var mı acaba ben de Z690 serisi anakart almayı düşünüyorum. Yalnız flash BIOS tuşu olması önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı