RTX 4080 için sistemde nasıl değişiklikler yapılmalı?

Bütçe
29.000
Hocam ayrıca eğer darboğaz riskinden korkuyorsanız, RTX4090 halihazırda piyasaya çıktı. Intel i5 13600K ve RTX4090'lı sistemlerin testlerini kontrol edebilirsiniz. Ben oradan yola çıkarak i5 13600K'yı tercih ettim ne kadar doğru bilmiyorum yaptığım ama. Tabii bu dediğim sizinde amacınız olan oyun amaçlı kullanım için geçerli. Daha yüksek performans gerektiren işlerde çok da yeterli olacağını zannetmiyorum bu işlemcinin. i7 13700K seçmememin sebebi de TDP değeri gerçekten çok yüksek geldi gözüme, forumda birkaç kişi de bu düşüncemi destekleyince zaten kafama yatmadığı için direk düşünmeden vazgeçtim :D.

Anladım hocam teşekkür ederim. Ben bir kıyaslamaları inceleyim hazır satın almamışken. Yayınlanan değerlerde 7900XTX 4080'i geçiyor gibi ve daha ucuz. Aklımı çelmedi değil. Çok fena kafam karıştı :D.

Bir fikrim yok hocam maalesef isterseniz stres testi yapın eğer thermal throttling yaparsa sıvı soğutucu önerisinde bulunabiliriz.

Henüz hiç satın alım yapmadım. Black Friday indirimlerini bekliyorum, sonrasında test yapıp karar vereyim öyleyse. P500A ve P600S kasalar çok önerilmiş forumda. Onlardan birinin indirime girmesini bekleyeceğim sanırım.

Anladım hocam teşekkür ederim. Ben bir kıyaslamaları inceleyim hazır satın almamışken. Yayınlanan değerlerde 7900XTX 4080'i geçiyor gibi ve daha ucuz. Aklımı çelmedi değil. Çok fena kafam karıştı :D.

Henüz hiç satın alım yapmadım. Black Friday indirimlerini bekliyorum, sonrasında test yapıp karar vereyim öyleyse. P500A ve P600S kasalar çok önerilmiş forumda. Onlardan birinin indirime girmesini bekleyeceğim sanırım.
İkiside çok güzel kasalar hocam ancak aynı fiyata P500A ve P600S bulursanız P600S tercih edin, kablolama ve fan avantajı açısından daha iyi.

Kapağı açınca mash mi oluyor P500A gibi yoksa tamamen mi açılıyor? İçine toz girmesi açısından sordum
Mesh hocam merak etmeyin hemde kaliteli olanından şu videoya bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
3:50'den itibaren 1-2 dakika izleyin.

Mesh hocam merak etmeyin hemde kaliteli olanından şu videoya bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
3:50'den itibaren 1-2 dakika izleyin.

Çok güzelmiş bulabilirsem bunun indirimini takip edeceğim teşekkür ederim.
Phanteks Evolv X modeli buldum ikinci el referanslı bir satıcıdan. 3000TL ilan fiyatı. Önerir misiniz ya da bilginiz var mı?

Çok güzelmiş bulabilirsem bunun indirimini takip edeceğim teşekkür ederim.
Phanteks Evolv X modeli buldum ikinci el referanslı bir satıcıdan. 3000TL ilan fiyatı. Önerir misiniz ya da bilginiz var mı?
Onu almanızı önermem hocam, kasanın önü neredeyse tamamen kapalı. Açsanızda mesh yapı yok direk fanlara ulaşıyorsunuz.

Onu almanızı önermem hocam, kasanın önü neredeyse tamamen kapalı. Açsanızda mesh yapı yok direk fanlara ulaşıyorsunuz.

Hocam bulmuşkan bırakmadım sizi ama cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki Z790 anakart + i5 13600K + RTX 4080 mi yoksa X670 anakart + R7 7700X + 7900XTX mi mantıklı bir seçim olur oyun için?

Hocam bulmuşkan bırakmadım sizi ama cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki Z790 anakart + i5 13600K + RTX 4080 mi yoksa X670 anakart + R7 7700X + 7900XTX mi mantıklı bir seçim olur oyun için?
AMD sistem mantıklı olur eğer uzun vadeli istiyorsanız. intel 14. nesilde soket değiştireceği için anakartta değiştirmek zorunda kalırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı