Bluecurses
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Doktor
Hocam ayrıca eğer darboğaz riskinden korkuyorsanız, RTX4090 halihazırda piyasaya çıktı. Intel i5 13600K ve RTX4090'lı sistemlerin testlerini kontrol edebilirsiniz. Ben oradan yola çıkarak i5 13600K'yı tercih ettim ne kadar doğru bilmiyorum yaptığım ama. Tabii bu dediğim sizinde amacınız olan oyun amaçlı kullanım için geçerli. Daha yüksek performans gerektiren işlerde çok da yeterli olacağını zannetmiyorum bu işlemcinin. i7 13700K seçmememin sebebi de TDP değeri gerçekten çok yüksek geldi gözüme, forumda birkaç kişi de bu düşüncemi destekleyince zaten kafama yatmadığı için direk düşünmeden vazgeçtim.
Anladım hocam teşekkür ederim. Ben bir kıyaslamaları inceleyim hazır satın almamışken. Yayınlanan değerlerde 7900XTX 4080'i geçiyor gibi ve daha ucuz. Aklımı çelmedi değil. Çok fena kafam karıştı
Bir fikrim yok hocam maalesef isterseniz stres testi yapın eğer thermal throttling yaparsa sıvı soğutucu önerisinde bulunabiliriz.
Henüz hiç satın alım yapmadım. Black Friday indirimlerini bekliyorum, sonrasında test yapıp karar vereyim öyleyse. P500A ve P600S kasalar çok önerilmiş forumda. Onlardan birinin indirime girmesini bekleyeceğim sanırım.