RTX 4080 ile Ryzen 5 7600X sistem kurmakta sorun olur mu?

Bütçe
80-90
@662022

7900 XTX yok bu sistemde. DLSS 3.0 ve RT desteğinden ötürü 4080 sistem daha mantıklı, ikisini de kullanmıyorsanız o zaman 7900 XTX sistemlere bakın ama 70K üstünü vermeyin.

@Jesus Wicked

O attığım sistemi incelersen hiçbir parçanın kalitesiz veya kalitesi düşük olmadığını görürsün. Aradaki 16K fiyat farkına değecek bir şey yok, kaldı ki senin topladığın sistemdeki kasa da iyi değil. 88K verilecek sistem değil kesinlikle. Sırf ROG PSU var diye de en iyisi olmuyor maalesef o işler öyle değil, kaldı ki güç kaynağı ATX 3.0 da değil ama bu sistem ATX 3.0 PSU'da mantıklı yani her türlü patlıyor gereksiz masraftan başka bir şey değil.

Hadi benim attığım sistemde işlemciyi 7900X3D, SSD'yi Renegade 2 TB ve PSU'yu da ROG 850W Gen 5.0 yapsın senin sisteminden daha kaliteli ve daha ucuza gelir, 80.439 TL'ye cillop gibi kaliteli sistem.

Eki Görüntüle 2043526

Forumda sürekli bilgisayar öneren bana mı ''Engin'' bilgin ile laf yetiştireceksin. Önerini yaptın bari daha iyi sistemi önerenlere laf atma...
Hayır daha kaliteli falan değil. Daha iyi sistem dediğin parçaları kısılmış halde :D

@Jesus Wicked
Tamam sen en bilgin ve ermiş kişisin, ben yıllardır millete boşuna sistem önermişim (!)

16K fiyat farkına değecek zerre bir fark yok diyorum hala inatla anlamıyorsun ve önerdiğin parçaların neredeyse hepsi milletin şu parça iyidir demesinden ibaret olanlar, daha uyumluluk kısmında bile patlamışsın ve utanmadan hala sistemini savunuyorsun... Neyse daha fazla tartışmaya gerek yok, satın alacak arkadaşa en mantıklı sistemi ve önerimi sundum. Daha 88K bütçede Gen 5.0 PSU bile koyamayıp, kötü bir kasa koyan arkadaştan ne beklersin ki...

@Jesus Wicked
Tamam sen en bilgin ve ermiş kişisin, ben yıllardır millete boşuna sistem önermişim (!)

16K fiyat farkına değecek zerre bir fark yok diyorum hala inatla anlamıyorsun ve önerdiğin parçaların neredeyse hepsi milletin şu parça iyidir demesinden ibaret olanlar, daha uyumluluk kısmında bile patlamışsın ve utanmadan hala sistemini savunuyorsun... Neyse daha fazla tartışmaya gerek yok, satın alacak arkadaşa en mantıklı sistemi ve önerimi sundum. Daha 88K bütçede Gen 5.0 PSU bile koyamayıp, kötü bir kasa koyan arkadaştan ne beklersin ki...
Pcl 5.0 olan Aura olanmış. Bu doğru. 5.0 olanı koysam bile bütçesi yetiyordu. TD500v2'ye dandik diyorsun ama para etmeyecek Asus'un saçma kasası var sistemde. (Stokta olsa lian li lancool 3 önereceğim.) 90k bütçeli adama b serisi anakart kullanmasın bir zahmet. Ramlerin frekansı bu bütçe için sırıtıyor 5600 mhz. Ramin görüntüsü desen teneke gibi. RGB, 6000 seçsen fiyat katlanıyor.( Ki 6400 seçeneği yok) 7800x3d ile 7900x3d arasında fps farkı çok yok. Sadece daha yeni. 3k fiyat farkına değer mi tartışılır ama daha yeni olmasını istedim. Bu kadar güçlü bir işlemciyi (7900x3d) 240mm ile zor soğutursun. Soğur ama 75 derecede de kullanmasın bir zahmet. Psu olarak daha geleceğe yönelik olması için 1000w çok iyi olur. E bunları yapınca zaten fiyatı 86k'lara geliyor? Ben de biliyorum ucuza sistem önermeyi. 60k'ya 4080 sistem var gençergaming'de. Önerdim mi hayır? Neden? Adamın neredeyse 4090'lık sisteme bütçesi var. Adam bunu karşılayacak biriyken sistemin temeli olabildiğince üst düzey olmalı. İleride kartını satar bir şeyler ekler 5000 serisi alır belki. Dediğim gibi bütçesi ile mümkün olan en iyi sistemi çıkarmaya çalıştım. Psu'yu gözden kaçırmışım. Işıklı olanı pcle 5 olduğu için ışıksızı da 5 sandım ama değilmiş. Neyse arkadaş istediğini alsın karışmıyorum. Attığın qp sistem kötü değil zaten. 70k'sı olan biri anında kapmalı. Ama bu adamın bütçesi 70k'dan fazla. Alabiliyorken alsın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı