RTX 4080 mi yoksa 4080 Super mi?

RECKEİ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 4080 almayı planlıyordum ama 4080 Super serisi tanıtıldı acaba beklemeli miyim yoksa direkt 4080 alınır mı? Güncel EVGA 3090 kullanıyorum ama OC ayarı açık olmasına rağmen bazı oyunlarda 80 dereceyi görüyor (FurMark testlerinde sabit 76 derece). Fan hızı otomatik de %76'nın üstüne çıkmadığı için aşırı ısınıyor rahatsız oluyorum kasam Phanteks P500A.

Merhaba, 4080 almayı planlıyordum ama 4080 Super serisi tanıtıldı acaba beklemeli miyim yoksa direkt 4080 alınır mı? Güncel EVGA 3090 kullanıyorum ama OC ayarı açık olmasına rağmen bazı oyunlarda 80 dereceyi görüyor (FurMark testlerinde sabit 76 derece). Fan hızı otomatik de %76'nın üstüne çıkmadığı için aşırı ısınıyor rahatsız oluyorum kasam Phanteks P500A.
Bence 4080.

Fiyatlara bağlı. Kağıt üstünde çok fark yok. Eğer çok az bir fiyat farkı olursa alınabilir gibi. Ama fiyat farkı çok olursa 4080 al geç derim.

3090 dan geçecekseniz bence 5000 bile beklenebilir sırf sıcaklık yüzünden değiştirmek mantıklı gelmedi. Eğer bununla ilgili bir sıkıntınız varsa macununu ve termal pedlerini kaliteli malzemelerden değişimini yaparsanız sıcaklıkları düşürürsünüz. İllaki geçmek isterseniz bence kartların çıkıp testleri görmekte fayda var sonuçta CUDA çekirdeklerinde ve diğer yapay zeka birimlerinde artış var bununda illaki bir karşılığı olmalı. Ayrıca VRAM hızlarında da 4080 22.4 Gbps iken super de bu 23 Gbps olarak güncellenmiş durumda. Bunların performansa etkisini görmeden bir şey söylemek yanlış olur.

309sıfırdan geçecekseniz bence 5000 bile beklenebilir sırf sıcaklık yüzünden değiştirmek mantıklı gelmedi. Eğer bununla ilgili bir sıkıntınız varsa macununu ve termal pedlerini kaliteli malzemelerden değişimini yaparsanız sıcaklıkları düşürürsünüz. İllaki geçmek isterseniz bence kartların çıkıp testleri görmekte fayda var sonuçta CUDA çekirdeklerinde ve diğer yapay zeka birimlerinde artış var bununda illaki bir karşılığı olmalı. Ayrıca VRAM hızlarında da 4080 22.4 Gbps iken super de bu 23 Gbps olarak güncellenmiş durumda. Bunların performansa etkisini görmeden bir şey söylemek yanlış olur.

Hocam doğru söylemiş 3090 zaten çok yüksek TDP değerine sahip bir kart eğer çok rahatsız oluyorsanız sıcaklıktan fanları %100'e ayarlayın.

3090 dan geçecekseniz bence 5000 bile beklenebilir sırf sıcaklık yüzünden değiştirmek mantıklı gelmedi. Eğer bununla ilgili bir sıkıntınız varsa macununu ve termal pedlerini kaliteli malzemelerden değişimini yaparsanız sıcaklıkları düşürürsünüz. İllaki geçmek isterseniz bence kartların çıkıp testleri görmekte fayda var sonuçta CUDA çekirdeklerinde ve diğer yapay zeka birimlerinde artış var bununda illaki bir karşılığı olmalı. Ayrıca VRAM hızlarında da 4080 22.4 Gbps iken super de bu 23 Gbps olarak güncellenmiş durumda. Bunların performansa etkisini görmeden bir şey söylemek yanlış olur.
Acaba nerde degiştirebilirim termal perleri ve macunu garantisi hala devam ettiği için korkuyorum bozulursa sıkıntı diye 1 senelik cihaz.
Hocam doğru söylemiş 3090 zaten çok yüksek TDP değerine sahip bir kart eğer çok rahatsız oluyorsanız sıcaklıktan fanları %100'e ayarlayın.
80 e çekiyorum ama oda hep 80 de kalıyor fan ömrünü çürütüyor.

Acaba nerde degiştirebilirim termal perleri ve macunu garantisi hala devam ettiği için korkuyorum bozulursa sıkıntı diye 1 senelik cihaz.

80 e çekiyorum ama oda hep 80 de kalıyor fan ömrünü çürütüyor.

Garantisi devam etmesi daha iyi kendi garantisine göndererek sıcaklıkların arttığını termal macun ve pedlerin değişim ve temizliğini talep ettiğinizi belirterek kendi garantisine verebilirsiniz. Bu şekilde garanti kapsamından da çıkmamış olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı