RTX 4080 sistemde Hitman world of Assassinatıon çöküyor

İşletim sistemi
Windows 11

Stellumo

Femtopat
Daha fazla  
RAM
corsair 32x2 GB vengance
Ekran kartı
RTX 4080
Anakart
MSI X670E
İşlemci
AMD Ryzen 7950x3D
Oyuna giriyorum girdikten 5 dk sonra veya 10-35 dk arasıyla çöküyor. Ekran kartım 4080, AMD Ryzen 7950x3D, 64 GB RAM. Sistem gereksinimlerim fazlasıyla iyi oyuna göre. Grafiğin problem olduğunu düşünmüyorum ama yardımcı olabilir misiniz?

1750002071067.png

1750002086194.png

Öyle bir hata yapmam mümkün değil 1200W

Öncesinde tüm BIOS güncellemelerini ve çipset kurulumlarını yaptınız mı? Nadiren de olsa güncel çipset sürücüleri kurulmadığında Ryzen işlemciler bu hatayı verdiriyor.

Ben sizdeki hataları PSU arızasıyla yaşadım. Oyundayken bazen hemen bazen 5 dk sonra bazen de yarım saat sonra mutlaka atıyordu. Sonra PSU'yu söküp başka bir PSu ile denedim, sorun çözüldü. Bendekini servise gönderdiğimde 12V kanalında arıza olduğu, yeterli akımı sağlayamadığını belirttiler ve parça değişimi oldu.

Öncesinde tüm BIOS güncellemelerini ve çipset kurulumlarını yaptınız mı? Nadiren de olsa güncel çipset sürücüleri kurulmadığında Ryzen işlemciler bu hatayı verdiriyor.

Ben sizdeki hataları PSU arızasıyla yaşadım. Oyundayken bazen hemen bazen 5 dk sonra bazen de yarım saat sonra mutlaka atıyordu. Sonra PSU'yu söküp başka bir PSu ile denedim, sorun çözüldü. Bendekini servise gönderdiğimde 12V kanalında arıza olduğu, yeterli akımı sağlayamadığını belirttiler ve parça değişimi oldu.
yardımınız için sağolun ikisinide deneyeceğim. Eğer aynı hatayı yaşarsam geri dönüş yapacağım ❤️

efendim anakartımın system&chipset sürücüsünü indirdim fakat en az 2 saattir böyle
1750022019185.png

yardımınız için sağolun ikisinide deneyeceğim. Eğer aynı hatayı yaşarsam geri dönüş yapacağım ❤️

efendim anakartımın system&chipset sürücüsünü indirdim fakat en az 2 saattir böyle
1750022019185.png
biraz bilgisayarımın amd software uygulamasına baktım chipset driver yüklü gözüküyor ama bilgisayarda aradığımda yok.
1750026078425.png

Son düzenleme:
Siz çipset sürücülerini aradığınızda doğrudan görmezsiniz. Ekran kartı olmasa da ilgili yazılımları yüklemeye çalışıyor sanırım. Aşağıda verdiğim iki linki indirin. Sırayla kurulum yapın.

Sıcaklık değerlerinizde sorun olmadığını varsayıyorum.

Tamamen aynı sorun mevcut bende de sistemim üst düzey olduğu halde fps falan sabitlemeyi de denedim ama düzelmiyor garip şekilde.

Tamamen aynı sorun mevcut bende de sistemim üst düzey olduğu halde fps falan sabitlemeyi de denedim ama düzelmiyor garip şekilde.
Sorun windows sürümünden kaynaklanıyormuş, Windows 11 e yükseltince düzeldi.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    256,5 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı