RTX 4080 Super ekran kartında HDMI çıkışı görüntü vermiyor

JokerRevenge

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Kullandığım PC normalde kasa ile DisplayPort üzerinden bağlı, bu şekilde görüntüyü aktarıyorum. Ek olarak TV ile de yakın olduğum için kasa ile arasına bir adet HDMI kablosu çektim. Böylece güzel, soluklu hikayeli oyunlarda PS5 konsolu ile rahatça oynayabileyim diye düşündüm.

3-4 gün kadar hiçbir sorun yoktu, iki ekran arasında da gidip geliyordum. Fakat bugün oyun oynamaya çalıştığımda 2. ekrana (TV'ye) geçemediğimi fark ettim. HDMI kablosunu farklı kombinasyonlarda denedim. Anakart üzerindeki HDMI çıkışına takınca görüntü geliyor fakat ekran kartına takınca HDMI'dan görüntü alamıyorum.

Sorun ekran kartında mıdır, yoksa başka bir şey olabilir mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese merhaba.
Kullandığım PC normalde kasa ile DisplayPort üzerinden bağlı, bu şekilde görüntüyü aktarıyorum. Ek olarak TV ile de yakın olduğum için kasa ile arasına bir adet HDMI kablosu çektim. Böylece güzel, soluklu hikayeli oyunlarda PS5 konsolu ile rahatça oynayabileyim diye düşündüm.

3-4 gün kadar hiçbir sorun yoktu, iki ekran arasında da gidip geliyordum. Fakat bugün oyun oynamaya çalıştığımda 2. ekrana (TV'ye) geçemediğimi fark ettim. HDMI kablosunu farklı kombinasyonlarda denedim. Anakart üzerindeki HDMI çıkışına takınca görüntü geliyor fakat ekran kartına takınca HDMI'dan görüntü alamıyorum.

Sorun ekran kartında mıdır, yoksa başka bir şey olabilir mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Başka bir kaliteli bir kablo aracılığıyla deneme şansınız var mı acaba?

Başka bir kaliteli bir kablo aracılığıyla deneme şansınız var mı acaba?
Elimde başka kablo maalesef ki yok fakat dediğim gibi anakartta görüntü gelirken ekran kartında gelmemesi benim aklımı fazlasıyla karıştırdı.Sistemin parçalarını vatandan alarak orada toplanmıştım az önce gidip bi sordum problem ne olabilir falan diye bi deneyelim burda getirin dediler yarın onunla uğraşıcam umarım benim kabloda sıkıntı vardır ekran kartının portu bozulduysa hali hazırda okullar da açılacak iken baya sıkıntı yaşarım

Hocam DP ve HDMI de karta bağlayın, ekranlar arası geçiş yapın öyle deneyelim, mesela arkadan bir müzik açın müzik açıkken TV'ye geçiş yapın ses ondan gelirse kart sağlam ama görüntü gelmezse sürücü bozuk demektir.

Hocam DP ve HDMI de karta bağlayın, ekranlar arası geçiş yapın öyle deneyelim, mesela arkadan bir müzik açın müzik açıkken TV'ye geçiş yapın ses ondan gelirse kart sağlam ama görüntü gelmezse sürücü bozuk demektir.
Zaten DP bilgisayara HDMI sürekli TV ye bağlıydı bugün TV ye geçiş yapmadı HDMI bulunamadi veya bağlanılamadi diye uyarı geliyor.Goruntu gelmediği için seste gelmiyor

Zaten DP bilgisayara HDMI sürekli TV'ye bağlıydı bugün TV'ye geçiş yapmadı HDMI bulunamadi veya bağlanılamadi diye uyarı geliyor. Goruntu gelmediği için seste gelmiyor.

Kartın çıkışına fiziki bir hasar gelmediği sürece bozulması pek olanaklı değil vallahi hocam, peki monitör üzerinde bağlı ekranlar kısmında gösteriyor mu? Ya da bağlı bağlantı kablolar kısmında sadece DP mi var?

Kartın çıkışına fiziki bir hasar gelmediği sürece bozulması pek olanaklı değil vallahi hocam, peki monitör üzerinde bağlı ekranlar kısmında gösteriyor mu? Ya da bağlı bağlantı kablolar kısmında sadece DP mi var?
DP yi çıkarıp kasa ile monitörü HDMI ile bağlayınca da Display Port no signal yaziyo yani yine HDMI dan görüntü gelmiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı