RTX 4080 Super önerisi

Konuyla ilgisi yok fakat bir şey soracağım. İslemcinizin modeli ve PSU kaç watt acaba.

7800x3D kullanıyorum. 800W bir PSU kullanıyordum yakın zamanda 1200W ATX3.1 bir PSU sipariş ettim. Diğerinin yetmeyeceğinden değil de 4080 Super 3x8 dönüştürücü kullanıyordu ve benim PSU 2 kablo 4 başlıydı. Yani 1 kablo bölünerek 2 baş oluyordu o yüzden kablolardan 1 tanesini iki girişe takmam gerekiyordu pek güvenli gelmedi bana bir de modüler değildi kablo kirliliğinden kurtulmak için yeniledim. 1200W gereksiz diyeceksin sana kesinlikle katılıyorum ama 800W'tan 850W'a geçmek istemedim. 1000W alacaktım 1200W ile arasında 1000TL vardı 1000TL ile hayatım değişmeyeceği için 1200W aldım. PSU sınırına daha uzak olur daha serin çalışır. İleride çok watt çeken bir sistemim olur sürekli 800W falan çeker 1000W PSU sürekli %80'de çalışır diye düşündüm.

Bu konuya bir daha herhangi bir şey de yazmamışım ama ekran kartından muazzam memnunum %30 fanda 65 dereceyi geçmiyor içinde 4x8mm ve 5x6mm ısı boruları bulunmakta (4090 bloğundan daha fazla bakır borusu var, 4090'da Vapor chamber bulunmakta bu da bakır borulara ayrılan alandan almış), arka plakası da metal olduğu için pasif ısı dağıtımı mükemmel bir performans göstermekte. 4090 modeline göre zaten daha da serin çalışmakta 4090 modelinin soğutması daha iyi ancak çektiği Watt'a göre bloğun soğutma performansı bu modele göre daha kötü. 4070 Ti Super modelinde 1 fan 102mm kalan famların hepsi 92mm iken bunda tüm fanlar da 102mm 4090 bloğundaki fanlar ile aynı. Zaten Galax 4080/S modeli S tier bir model iken 4090 sg modeli A tier bir kart.

7800x3D kullanıyorum. 800W bir PSU kullanıyordum yakın zamanda 1200W ATX3.1 bir PSU sipariş ettim. Diğerinin yetmeyeceğinden değil de 4080 Super 3x8 dönüştürücü kullanıyordu ve benim PSU 2 kablo 4 başlıydı. Yani 1 kablo bölünerek 2 baş oluyordu o yüzden kablolardan 1 tanesini iki girişe takmam gerekiyordu pek güvenli gelmedi bana bir de modüler değildi kablo kirliliğinden kurtulmak için yeniledim. 1200W gereksiz diyeceksin sana kesinlikle katılıyorum ama 800W'tan 850W'a geçmek istemedim. 1000W alacaktım 1200W ile arasında 1000TL vardı 1000TL ile hayatım değişmeyeceği için 1200W aldım. PSU sınırına daha uzak olur daha serin çalışır. İleride çok watt çeken bir sistemim olur sürekli 800W falan çeker 1000W PSU sürekli %80'de çalışır diye düşündüm.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.bende dün sistem topladım çok şükür 1 yıldır bekliyodum r9 7900 4080 süper li fakat PSU MSI mag Gold 850 watt olduğu için tereddütte kaldım.yani bı sıkıntı olmaz diyorsunuz dimi.😊

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bende dün sistem topladım çok şükür 1 yıldır bekliyordum R9 7900 4080 Super'li fakat PSU MSI MAG Gold 850 watt olduğu için tereddütte kaldım. Yani bir sıkıntı olmaz diyorsunuz değil mi?😊

Hayır hiçbir sorun yaşamazsınız ekran kartı 320W zaten, işlemciniz 170W çekse toplamı 490W yapıyor kalan tüm zımbırtılar HDD'ler falan 35W diyelim sistem hem işlemciyi hem de ekran kartını maksimum güçte çalıştırırken 525W çekiyor ki oyunlarda asla 170W çektiremezsin işlemcine çünkü 12 çekirdeğini de birden kullanmayacak önemli olan tekli çekirdek skorudur. E render alırken ekran kartın çalışacak, işlemcini çalıştıracak projelerde de bu sefer ekran kartın dinlenecek yani için rahat olsun o yüzden.

Dediğim gibi benim değiştirme sebebim ekran kartının dönüştürücüne takacak 3 ayrı kablom olmaması ve modüler olmamasından rahatsız olmamdı. Hemen yeni bir psu almadım çünkü ATX3.0 psu'lar güvenlik sıkıntısı nedeniyle ekran kartını yakabiliyordu (4090'larda yananlar bol) ATX3.1 psu bekledim 6.500tl'ye 1200w 3.1 görünce yapıştırdım geçtim.

Hayır hiçbir sorun yaşamazsınız ekran kartı 320W zaten, işlemciniz 170W çekse toplamı 490W yapıyor kalan tüm zımbırtılar HDD'ler falan 35W diyelim sistem hem işlemciyi hem de ekran kartını maksimum güçte çalıştırırken 525W çekiyor ki oyunlarda asla 170W çektiremezsin işlemcine çünkü 12 çekirdeğini de birden kullanmayacak önemli olan tekli çekirdek skorudur. E render alırken ekran kartın çalışacak, işlemcini çalıştıracak projelerde de bu sefer ekran kartın dinlenecek yani için rahat olsun o yüzden.
Çok teşekkür ederim içim rahatladı 😌 ALLAH'A EMANET OLUN.

Kasanın şu anki hali böyle mesela. Kablo kirliliği de bol rahatsız oldum açıkçası bir problem çıkardığından değildi yani.

Dosya Ekleri

• kasa.jpg
    kasa.jpg
    368,7 KB · Görüntüleme: 59
Merhaba bende de 7900x islemci var. Ayni ekran kartina bakiyordum. İslemci soğutucusunu gördüm. Arctic 240mm sogutmaya yetmiyor. Oyunlarda 90. Masaustunde 75-80. Acaba sogutucu mu degismeliyim yoksa macun mu yenileyim. Oneriniz nedir?

Bir de moduler 850w var. Dönüştürücü 3*8 acaba sorun olur mu?

@Quistin hocam

Son düzenleme:
Merhaba bende de 7900x islemci var. Ayni ekran kartina bakiyordum. İslemci soğutucusunu gördüm. Arctic 240mm sogutmaya yetmiyor. Oyunlarda 90. Masaustunde 75-80. Acaba sogutucu mu degismeliyim yoksa macun mu yenileyim. Oneriniz nedir?

Bir de moduler 850w var. Dönüştürücü 3*8 acaba sorun olur mu?

@Quistin hocam
Psu sorun çıkarmaz, gpu da baya iyi alın geçin bence. Soğutucu aslında güçsüz değil de sizin işlemcinin W'si biraz yüksek. Masaüstünde 75-80 olması kesinlikle anodmal ama bi macun yenileyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı