RTX 4080 Super sistem alınır mı?

İşlemci konusunda bir şey diyemem fakat 29 Kasım'da tam bu fiyata 4090 sistem vardı.
Siz nasıl isterseniz fakat halihazırda 5000 serisi almayı düşünüyorsanız bence onu destekleyecek sistem yapın belki ekran kartını darboğaz olmayacak kadar düşük tutabilirsiniz.
Ben çok anlamıyorum ama bence 100k bütçe harcamayın.
Mesela istediğiniz işlemci için minimum ekran kartı 4070 Ti Super ise onu almaya bakın bence.
Sonradan onu satıp 5000 serisi alırsınız tabii o sırada kalan para ile altın dolar alırsınız.

Ben tek seferde alabildiğimin en iyisini alayim sonrasinda uğraşmayayım diyorum. Yani bütçe konusunda sorunum yok ben tek seferde iyi bir işlemciyi ve ekran kartını alayım kafam rahat olsun yeter diye uğraşıyorum, mesela R9 7950X ile 4080 Super kombinasyonu iyi olur mu sizce? Iyi olursa direkt alıp geçesim var bekle derseniz anakarti RAM'i SSD'yi falan toplarim 9950x3D işlemci cikinca onu alirim bir de 5080 alirim keyfime bakarim hadi 120k olsun sorun değil.

7950X ile 4080 Super darboğaz yapar mı hocam? 1080p veya 2K cozunurlukte?
Atmaz. 2K en yüksek en iyi olur. 4K'da yapar ama onun için 4090 daha iyi olur.

Ben tek seferde alabildiğimin en iyisini alayim sonrasinda uğraşmayayım diyorum. Yani bütçe konusunda sorunum yok ben tek seferde iyi bir işlemciyi ve ekran kartını alayım kafam rahat olsun yeter diye uğraşıyorum, mesela R9 7950X ile 4080 Super kombinasyonu iyi olur mu sizce? Iyi olursa direkt alıp geçesim var bekle derseniz anakarti RAM'i SSD'yi falan toplarim 9950x3D işlemci cikinca onu alirim bir de 5080 alirim keyfime bakarim hadi 120k olsun sorun değil.
Düşünme tarzınız ilginçmiş.
Artık ne yapmak isterseniz. Herhangi bir seçenek iyidir.
Şimdi alıp 7950X + 4080S alırsanız güçlendirme sebebiniz olmaz gelecekte. 9950X3D ve 5080'i bekleyip onları alırsanız o zamanda pekte sebebiniz olmaz ama X3D çip olduğu için daha fazla para verirsiniz. En ucuz 9950X 23 bin lira ise büyük ihtimal 24MB daha fazla L3 önbellek için 10 bin lira ekstra ödersiniz. (Evet çok büyük fark yaratçak oyunlarda. Ama L3 önbellek iş için önemli değil. İşinize gelmezse 8 ekstra çekirdek bence 9800X3d'nin fiyatının düşmesini bekleyin.)

Son düzenleme:

Şimdi alıp 7950X + 4080s alırsanız güçlendirme sebebiniz olmaz gelecekte. 9950x3D ve 5080'i bekleyip onları alırsanız o zamanda pek de sebebiniz olmaz ama X3D çip olduğu için daha fazla para verirsiniz. En ucuz 9950X 23 bin lira ise büyük ihtimal 24MB daha fazla L3 önbellek için 10 bin lira ekstra ödersiniz. (evet çok büyük fark yaratçak oyunlarda. Ama L3 önbellek iş için önemli değil. İşinize gelmezse 8 ekstra çekirdek bence 9800x3D'nin fiyatının düşmesini bekleyin.)

Aslında asıl amacım oyun değil fakat hem oyunda beni üzmeyecek hem de genel kullanımda, iş için kullanımda beni üzmeyecek bir işlemci olsun istiyorum. 3D işlemciler oyunlarda iyi ama iş için vs. kullanımda daha az performanslı oluyor diye biliyorum yavaş önbellekten dolayı. Karar vermek konusunda çok zorlanıyorum ama muhtemelen bu bütçeyle aldığım herhangi bir sistem beni zaten üzmeyecek gibi duruyor uzun süre.

Şimdi alıp 7950X + 4080s alırsanız güçlendirme sebebiniz olmaz gelecekte. 9950x3D ve 5080'i bekleyip onları alırsanız o zamanda pek de sebebiniz olmaz ama X3D çip olduğu için daha fazla para verirsiniz. En ucuz 9950X 23 bin lira ise büyük ihtimal 24MB daha fazla L3 önbellek için 10 bin lira ekstra ödersiniz. (evet çok büyük fark yaratçak oyunlarda. Ama L3 önbellek iş için önemli değil. İşinize gelmezse 8 ekstra çekirdek bence 9800x3D'nin fiyatının düşmesini bekleyin.)

Ayrıca Sizce 4080 Super ile Ryzen 9 7950X mi yoksa Ryzen 9 9950X mi daha iyi gider? Oyunda ve iş konusunda üzmeyecek hangisi olur?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı