RTX 4080 Super sistem için monitör önerisi

Bütçe
2K için 8-10bin, 4K için 20bin
AMD, Intel'i geçeli geçeli çok oldu hocam. Intel çok geri kaldı bazı konularda.

Çok güldüm hocam iyi ki varsınız bu kötü günümde güldürdünüz beni. Siz zekisiniz, milyonlarca, milyarlarca NVIDIA kullanıcısı enayi yani. Kusura bakmayın.
Benim demediğim şeyleri çarpıtıp aklınca dalga geçeceksen benimle muhattap olma, öyle bir şey demedim ben. Zamanımı senin gibi anlama problemi olan insanlarla harcayacak vaktim yok.

@Fatal Rhymer hocam siz uzun süre sisteme dokunmak istemiyorsanız Dell G2724D alın yeter. 2K'da bol fpslerle takılırsınız uzunca bir süre. Bir de AM5 toplayaydınız sistemi, 7800X3D alaydınız tadından yenmezdi, hâla şansınız varsa önerim değişikliğe gitmeniz olur neticede uzun süre kullanmayı hedefliyorsunuz.

Son düzenleme:

Diyorsunuz ki 4K RTX 4080SUPEr ömrü az. Çünkü 3090'da öyleydi diyorsunuz. Ama 2 kartta çok farklı. 4K yıllar önce de aynı görüntüyü veriyordu, 4080SUPEr ile kullanırken de aynı görüntüyü verecek. Kartlar sonsuza kadar gitmiyor. Evet 4K, 1080P'ye göre daha kısa ömürlü, ama biri 20 yılsa diğeri 10 değil 16-17 yıl olur. Çok abartıyorsunuz. Kartın asıl amacı 4K oyun performansı sunmak zaten. Hızlı bir arabayı motorunun ömrü azalmasın diye yavaş sürer misiniz? Aracın asıl amacı hızlı gitmesi zaten. Mantıksız yorumlar yapmayın. İyi Sosyaller.

Dalga mı geçiyorsun kardeş 20 yıl ne araba mı alıyorsun? 20 yıl önceki sistemle Chrome bile açamazsın. Bilginizin olmadığı konularda yorum yapınca çok gülünç ve acınası oluyorsunuz lütfen kendinizi bu duruma sokmayın. Tekrar ediyorum sizinle muhattap olmak istemiyorum, rahat bırakın!

Hocam bence biraz fazla abartıyorsunuz. Nvidia tekel bir şirket haklısınız. Bilerek tüketiciye sürekli yeni model aldırtmaya çalışıyorlar. Fakat 4080 super eğer FPS oyunları oynanmayacaksa 4k da birkaç yıl yeterli fpsler verebilir. Frame gen tarzında yazılımlar ve Amd-Nvidia rekabeti ile kartlar biraz daha hız kazanacak ileride diye de düşünüyorum. Ben olsam 2k tercih ederdim orası ayrı. Ama bütçe varken ve amaç oyundan zevk almaksa çok uzun ömürlü olmasa da 4k alınabilir.

Elbette fps takıntısı yoksa 4K daha iyi olur ancak 3 sene sonra niye 60 fps üstüne çıkamıyorum diye ağlanacaksa hiç gerek yok 2K hem performans olarak hem görüntü kalitesi olarak tatmin edici. Unutmamanız gereken nokta ekran kartları ne kadar hızlı gelişirse grafikler de o kadar hızlı gelişiyor, gerekirse 10 kat arttsın ekran kartı gücü fotorealistik grafikler görürüz ama yine 2-3 sene sonra daha iyi grafik çıkınca fpsin bayılır. Planlı eskitme böyle bir şey. Aslında Nvidia'nın bir şey yapmasına gerek yok özellikle oyun sektöründe donanım için planlı eskitme zaten doğal bir sürecin, döngünün parçası. Umarım anlatabilmişimdir. Yoksa şu an 4080 Super 4K'da 8K'da açar ama bir tane AAA oyun çıkar 30 FPS bile göremezsin kısa sürede.

Yahu neden 3 sene sonra 60FPS üstü veremesin kardeşim. 10 yıl öncesinde kalmışsın.

Herkese çok teşekkürler G2724D siparişi verdim umarım ölü piksel vs olmaz da değişim ile uğraştırmaz.

Bende şimdi darboğaz olmaması için. İ9 14K +4080 Super bir sisteme 3840 X 2160 (4K) bir monitör lazımmış…(dar boğazlık oranı 20% sırf monitörden dolayı. Monitörüm 144Hz 1080p Full HD AOC)) sorun şurada ki bu çözünürlükde(3850 X 2160)olan monitörlerde Hz 144 zar zor bulabiliriz o da çok pahalı. ayrıca alırsak bile sorum şöyleki FPS düşmesi yaşar mıyız? Veya dar boğar olayını sktr edip 2K 240Hz mi almak? Allah aşkına kafam çok karışık bir açılık getirelim konuya ))şu an bu sisteme ben 144Hz 1080p ful HD kullanıyorum. En az 500 FPS alıyorum (CS2) maksimum 700/800 FPS. CoD Warzone 250/300fps.gibisinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…