RTX 4080 Super sistem nasıl?

ay1kan

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 6600 İ7 9700F H310M PRO VDH PLUS 16 GB Ram 240 GB SSD 2 TB Harddisk
Merhaba arkadaşlar, bu yıl stajdan aldığım parayla kendime güçlü ve sağlam bir sistem toplamayı düşünüyorum. Parçaları belirledim. Bu parçalar arasında uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Veya belki aynı fiyat kategorisinde daha iyi parçalar ya da daha uygun fiyatlı alternatifler var mıdır?
Toplayacağım sistem için şu parçaları seçtim.
Kasa, Sıvı Soğutucu, Psu, Ekran kartı, Anakart, İşlemci, Ram'ler, Ssd. Bu parçaların mevcut fiyat segmentlerinde daha iyi veya aynı seviyede alternatifleri var mıdır? Bu sistem 2K Ultra ayarlarda RTX açık şekilde oyun performansı açısından nasıl bir performans sunar?

Her şey güzel RAM'leri Dual yapıp işlemciyi 7800x3D yapın.
Sadece oyun ise 7900X almanız saçma olur şu anda oyun konusunda 7800x3Dden daha iyi bir işlemci yok.
Ve evet sistem 2K Ultra RTX açık çok güzel performans verir.

Merhaba arkadaşlar, bu yıl stajdan aldığım parayla kendime güçlü ve sağlam bir sistem toplamayı düşünüyorum. Parçaları belirledim. Bu parçalar arasında uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Veya belki aynı fiyat kategorisinde daha iyi parçalar ya da daha uygun fiyatlı alternatifler var mıdır?
Toplayacağım sistem için şu parçaları seçtim.
Kasa, Sıvı Soğutucu, Psu, Ekran kartı, Anakart, İşlemci, Ram'ler, Ssd. Bu parçaların mevcut fiyat segmentlerinde daha iyi veya aynı seviyede alternatifleri var mıdır? Bu sistem 2K Ultra ayarlarda RTX açık şekilde oyun performansı açısından nasıl bir performans sunar?

4080 4K bile oynatır. 2K oyunculuk içinse ve para kısmak isterseniz 4070 Super veya 4070 Ti Super'e yönelebilirsiniz.

Para kısılacaksa 7900XTX alınmalı 4080'den daha güçlü ve 15000 lira daha ucuz.

Arkadaş RTX açık şekilde demiş ya kanka o yüzden NVIDIA tarafından önerdim. AMD tarafında Ray Tracing açınca ciddi performans kaybı oluyor. He bir de 4070 Ti Super bildiğim kadarıyla XTX'ten daha ucuz. Ama bu bütçeye çıkıldıysa kısmak gerekmex herhalde. 7900XTX güzel bir tercih olabilir.

7900XTX kayıp yaşasa ne olur 2K için kart köpek gibi güçlü.
Hem RTX açılınca 4070 Ti ile 7900XTX aynı performansı veriyor, saf güç olarak 7900XTX 4080'nin önünde.

Hocam merhaba, bende 4080'li bir sistem toplamayı düşünüyorum lakin sizin RAM bir tık günümüz standartlarında az kalmaz mı?
Benim toplamayı düşündüğüm sistem için buraya tıklayarak konuma gidebilirsin.

2 adet 16 GB alacağım belki daha sonra 64 ya da 128'e yükseltirim.

4080 4K bile oynatır. 2K oyunculuk içinse ve para kısmak isterseniz 4070 Super veya 4070 Ti Super'e yönelebilirsiniz.

Bende düşündüm 4070 Ti Super'i sonra bir 4080 fiyatlarina baktim ikisini de alabiliyorum neden daha iyisini almayayım diye düşündüm. Yani bütçe konusunda pek bir sıkıntım yok.

7900XTX kayıp yaşasa ne olur 2K için kart köpek gibi güçlü.
Hem RTX açılınca 4070 Ti ile 7900XTX aynı performansı veriyor, saf güç olarak 7900XTX 4080'nin önünde.

Testlere baktim ama 7900 XTX Hogwarts Legacy de RTX kapali iken 170 FPS veriyor 4080 ise 140 arasi veriyor fakat 7900 XTX RTX açinca 45 50 FPS'lere düşüyor ama 4080 70 60 arasina düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı