RTX 4080 Super sistem ve ekipmanları nasıl?

Bütçe
182000

ErayMolla16

Femtopat
Daha fazla  
Dostlarım merhaba,
Yemek konulu içerikler üreteceğim,
Kullanacağım çekim ve stüdyo ekipmanları sırasıyla;
1: Sony A7iii Aynasız Fotoğraf Makinesi ve Sony FE 50mm F1.8
2: Godox SL60II D 60W Beyaz LED Video Işığı 2'li Kit
3: 2X Godox CL10 Ambians Yayın Işığı
4: Rode VideoMic Pro+

Bilgisayar için de şu anda araştırma aşamasındayım.
Lakin neredeyse almaya çok yakın olduğum sistem bu;
Ekran Kartı: Palit RTX 4080 Super Gaming Pro
İşlemci: AMD Ryzen 9 7900x3D
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: G.Skill Trident Z5 2x32 GB 6400 MHz CL32
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB
SSD: Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD (DRAM'li̇ VERSİYON)
Güç Kaynağı: FSP Hydro K Pro 850W 80+ Bronze 120mm Fanlı Gen5 PSU

Sizin öneriniz nedir? Ekipmanlarımda değiştirmemi
Düşündüğünüz, şunu bir araştır dediğiniz parçalar var mı?
Özellikle mikrofon konusunda kararsızım bu paraya yaka mikrofonu
Alabilirim yine Rode markasının. Amacım ses izolasyonu bulunan yerde
Tamamen kaliteli sesi yakalamak yönünde. Olabildiğince Enhance'den
Uzak durmaya çalışacağım. Anlayacağınız bıçağı tahtaya vurduğumda çıkardığı sesi
Kaliteli almam lazım :D
SSD'yi Kioxia seçmemin sebebi okuma ve yazma hızında fiyat performans olarak düşünmemden kaynaklı
Bütçeyi de bir miktar aştığım için Kioxia'yı tercih ettim. Geçici süreli diyebiliriz anlayacağınız.

Açıkçası ekipmanlardan çok anlamam ancak şunları diyebilirim ki eğer oyunlarda daha yüksek performans istiyorsanız ryzen 7 7800x3d oyun değil de renderlarda daha yüksek performans istiyorsanız ryzen 9 7900x3d yi seçebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz ssd de dram olması güzel ancak kioxa ve corsair marka ssdler ısınan ssdlerdir. Corsair mp600 pro nh kullanıyorum ve bu ssd beni delirtti sıcaklık sorunlarından dolayı ve ısınmasının en büyük 2 nedeni ısınmaya elverişli ve ekran kartının dibinde olmasıdır. O yüzden sddnizi olduğunca ekran kartından uzak bir yere takın.

Açıkçası ekipmanlardan çok anlamam ancak şunları diyebilirim ki eğer oyunlarda daha yüksek performans istiyorsanız ryzen 7 7800x3d oyun değil de renderlarda daha yüksek performans istiyorsanız ryzen 9 7900x3d yi seçebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz ssd de dram olması güzel ancak kioxa ve corsair marka ssdler ısınan ssdlerdir. Corsair mp600 pro nh kullanıyorum ve bu ssd beni delirtti sıcaklık sorunlarından dolayı ve ısınmasının en büyük 2 nedeni ısınmaya elverişli ve ekran kartının dibinde olmasıdır. O yüzden sddnizi olduğunca ekran kartından uzak bir yere takın.
Öneriniz için teşekkür ederim, mutlaka dikkate alacağım. Cs dışında pek oyun oynayan birisi değilim kurgu için kullanacağım bir sistem olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı