B850 Gaming Plus vs X870 Aorus Elite

Bütçe
10000-15000 TL

Spidez

Decapat
Daha fazla  
RAM
Patriot Viper Venom 32 GB 6000Mhz DDR5 CL30
İşlemci
Ryzen 7 9800x3D
Merhaba arkadaşlar, toplayacağım 9800x3D ve 9070XT sistem için anakart arıyorum. Normalde X870 almayı planlıyordum çünkü B850 ile aralarında öyle çok fark yoktu baktığım zaman. Şimdi ise B850 9500 TL'ye düşmüş. İleriye dönük bir sistem toplamak istiyorum ondan X870 alayım diyordum ama şimdi içime de bir kurt düşmedi değil. Bütçem ikisine de yetiyor ondan bir zorunluluğum yok seçme konusunda. Sizce X870 almaya değer mi yoksa B850 kullanımım için yeterli olur mu? Aradaki farkı etkileyecek bir kriter var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Link koymayı unutmuşum.

X870 Aorus Elite

B850 Gaming Plus

@Spidez, chipsete bakmayın, özellikleri ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu ona bakın.

X870 Aorus Elite çok iyi karttır, bütçe sıkıntınız yoksa alın geçin, Aorus modelleri üst kalite modeller.

Şurada fiyatı daha iyi.

chipsete bakmayın, özellikleri ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu ona bakın.
Ben de Aorus'tan bahsediyordum sadece Aorus Elite diye yazmaktansa X870 diyeyim dedim xd.

Şurada fiyatı daha iyi.
Peşin taksit ile almayı planladığım için Hepsiburada'dan almayı planlıyorum.
X870 Aorus Elite çok iyi karttır, bütçe sıkıntınız yoksa alın geçin, Aorus modelleri üst kalite modeller.
O zaman en iyisi öyle yapayım. Sadece overkill mi olur diye düşünüyordum çünkü eğer tam verim alacak şekilde kullanamayacaksam direkt B850'yi alabilirim diye planlıyordum.

biraz overkill evet, 7000 TL'ye de güzel kart var, kullanımda bir fark olmaz, aorus için bileşen kalitesi fark eder, ek özellikler olur.
O zaman almam için ne önerirsiniz bu sistem için? Attığınız mı yoksa başka bir anakart mı? 15 bine kadar sorunum yok ama 10 bin altı olması daha çok işime gelir.

Attığımı öneririm ama beyaz işte, HB rarafında F/P bir kart bulamadım.
Renk o kadar sıkıntı değil ya, performansı iyiyse alırım. Hepsiburada'da bin TL kadar fark var ama peşin taksitle beraber neredeyse aynı fiyata denk geliyor Tebilon ile. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Sadece şeyi sormak istiyorum, X870 AE ile B850 Gaming+ arasındaki farklar neler? Çok fazla hakim değilim de anakartlara.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı