Fatal Rhymer
Centipat
Daha fazla
Bütçe max ne kadar olur?Güncelleme: Forumdaki tecrübesizliğimden ötürü konuyu değiştiremedim. RTX 4080 Super için diğer parçalardan kısmak zorunda kaldım, bu nedenle kararsızım. Yardımcı olursanız sevinirim. Intel i5 14600KF yeterli olur mu? Bütçenin bu kadar büyük kısmını ekran kartına ayırmak ne kadar mantıklı? Genelde singleplayer oyunlar oynarım, 4K 60 FPS benim için yeterli olur diye düşünüyorum. Sistemi uzun süre kullanmayı düşünüyorum.
Resim atabilmek için sistemi tek yerden toplamış olsam da parçaları farklı yerlerden de alabilirim (ekran kartı ve anakart vatan da daha uygun ama Vatan Bilgisayar'dan ürün alınır mı?), bu nedenle kasayı da biraz hızlıca seçtim. Bütçeyi kısmak için PSU 750 +80 olabilir mi, tam modüler olması tercihim. Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler.
80 bin taş çatlasın 85bin olur.Bütçe max ne kadar olur?
belirttiğiniz işlemci yapılan oyun testlerinde 14600k dan çok geride, 7700x ile karşılaştırma yapılıyor.MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM GDDR6X 256Bit DLSS 3 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM GDDR6X 256Bit DLSS 3 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com ASROCK B650M-HDV/M.2 AMD B650 Soket AM5 DDR5 7200MHz (OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ASROCK B650M-HDV/M.2 AMD B650 Soket AM5 DDR5 7200MHz (OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com Patriot Viper Venom RGB PVVR532G640C32K 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Gaming Ram (Bellek) - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com DeepCool LS520SE A-RGB Fanlı Siyah 240mm Sıvı Soğutma Uygun Fiyatları ile Tebilonda
DEEPCOOL Marka DeepCool LS520SE A-RGB Fanlı Siyah 240mm Sıvı Soğutma Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com AMD Ryzen 7 7700 3.8 GHz AM5 40 MB Cache 65 W İşlemci Tray Fiyatları ve Özellikleri
AMD Ryzen 7 7700 3.8 GHz AM5 40 MB Cache 65 W İşlemci Tray en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com Bu daha mantıklı hocam. 72 bin TL ediyor.XPG Valor Air Rainbow RGB Siyah Mid Tower XPG Kyber 750W 80+ Gold Gaming Kasa
Modern Oymalı ön panel tasarımı, ARGB dişlilerine modlanırken görsel estetik sunar ve 4 adet 120 mm fan ile çekilecek hava akışını geliştirir.www.gaming.gen.tr
belirttiğiniz işlemci yapılan oyun testlerinde 14600k dan çok geride, 7700x ile karşılaştırma yapılıyor.
Ekran kartı o kasaya sığmıyor sanırım, gpu uzunluğu olarak 305mm belirtilmiş
Dikkatinizi çekerim videodaki işlemci 7700x dediğim gibi 14600k ile karşılaştırılıyor.
Çok geride derken hocam ? 4K için alıyorsanız ryzen 7600 bile yeter 4K da önemli olan gpudur. Bu testte 1080p bile kayda değer fark yok.
Farklı kasa psu olabilir.
Dikkatinizi çekerim videodaki işlemci 7700X dediğim gibi 14600k ile karşılaştırılıyor.
Siz yazdığınız sistemde 7700 kullanmışsınız.
80 bin taş çatlasın 85bin olur.
Sırf uygun diye işlemci anakart ve ekran kartını vatandan almayı düşünüyorum (Çevremde olumsuzluk yaşayan çok arkadaşım oldu, beni süründürseler de hiç üzmediler yalan olmasın). Çünkü yola 60 bin diye çıktık o olsun bu olsun dedik, ekran kartını 4080 super yapınca fiyat da çok yükseldi.
Şu kasadaki PSU'nun modüler olduğunu bilsem hem fiyatı düşürmek için hem de renginden ötürü bunu alacağım.
Thermaltake H570 TG 750W 80+ ARGB 3x120mm Fan Mesh Pencereli Beyaz Oyuncu Kasası fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Thermaltake H570 TG 750W 80+ ARGB 3x120mm Fan Mesh Pencereli Beyaz Oyuncu Kasası fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com