RTX 4080 Super ve Ryzen 9 7950x3D sistemde kötü grafikler ve düşük FPS

Daha fazla  
Sistemim RTX 4080 Super, Ryzen 9 7950x3D ve 64 GB RAM'den oluşuyor. Çözünürlüğüm 4K ve tüm sürücülerim güncel. Ancak oyunlarda beklediğimden düşük FPS alıyorum. Önceden 1650 Ti'lı bir sistem kullanıyordum ve maksimum ayarlarda 120-130 FPS alıyordum. Şu an bu güçlü sistemle aynı oyunlarda ancak 150 FPS civarında değerler görüyorum, yani verdiğim paranın karşılığını alamıyorum. Ayrıca tüm ayarlar maksimum olmasına rağmen oyunlarda piksel piksel, çamurumsu bir görüntü oluşuyor. Bu sorun, CS, Minecraft, War Thunder, Squad, arma reforger, Forza, Far Cry, GTA gibi aklınıza gelebilecek tüm oyunlarda aynı şekilde devam ediyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Sistemim RTX 4080 Super ve Ryzen 9 7950x3D'den oluşuyor. Çözünürlüğüm 4K ve tüm sürücülerim güncel. Ancak oyunlarda beklediğimden düşük FPS alıyorum. Önceden 1650 Ti'lı bir sistem kullanıyordum ve maksimum ayarlarda 120-130 FPS alıyordum. Şu an bu güçlü sistemle aynı oyunlarda ancak 150 FPS civarında değerler görüyorum, yani verdiğim paranın karşılığını alamıyorum. Ayrıca tüm ayarlar maksimum olmasına rağmen oyunlarda piksel piksel, çamurumsu bir görüntü oluşuyor. Bu sorun, CS, Minecraft, War Thunder, Squad, Arma Reforger, Forza, Far Cry, GTA gibi aklınıza gelebilecek tüm oyunlarda aynı şekilde devam ediyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Hocam 4k diyorsunuz. 1650 ti 1080 p de veriyordur o fps leri.

Sistemim RTX 4080 Super, Ryzen 9 7950x3D ve 64 GB RAM'den oluşuyor. Çözünürlüğüm 4K ve tüm sürücülerim güncel. Ancak oyunlarda beklediğimden düşük FPS alıyorum. Önceden 1650 Ti'lı bir sistem kullanıyordum ve maksimum ayarlarda 120-130 FPS alıyordum. Şu an bu güçlü sistemle aynı oyunlarda ancak 150 FPS civarında değerler görüyorum, yani verdiğim paranın karşılığını alamıyorum. Ayrıca tüm ayarlar maksimum olmasına rağmen oyunlarda piksel piksel, çamurumsu bir görüntü oluşuyor. Bu sorun, CS, Minecraft, War Thunder, Squad, arma reforger, Forza, Far Cry, GTA gibi aklınıza gelebilecek tüm oyunlarda aynı şekilde devam ediyor. Bunun sebebi ne olabilir?

4K full ayarlar 130 FPS gayet normal?

4k ve 1080p arasında çok fark var hocam normaldir diye düşünüyorum. 1650Ti ile oyunları muhtemelen 1080p de oynuyordunuz dimi?

Evet, 1650 Ti ile oynarken 1080p çözünürlükteydim. Ancak şu an çamurumsu grafiklerin sebebi ne olabilir? Önceden her şey çok net görünüyordu. Şu an kullandığım monitörün tam modeli Dell G3223Q 32".

Evet, 1650 Ti ile oynarken 1080p çözünürlükteydim. Ancak şu an çamurumsu grafiklerin sebebi ne olabilir? Önceden her şey çok net görünüyordu. Şu an kullandığım monitörün tam modeli Dell G3223Q 32".

Monitörün görüntü ayarlarıyla oynadıysanız orayı komple fabrika ayarlarına çevirin monitörü ilk aldığınızda da çamur görüntü oluyor muydu?

Oyun içinden fotoğraf atarsanız grafikler için biz de bir göz atabiliriz. FPS değerleriniz normal.
1742320754885.png

Şu an War Thunder oynuyorum, bir görsel paylaşayım. Normalde ilerideki çimleri, tankları vb. oldukça net görebiliyorken, görselde de görüldüğü gibi dibimdeki yol bile bulanık görünüyor. Ayarlarım ise şöyle:

Direct3D 11
FXAA HQ
Anisotropy 16x
SSAA Kapalı
NVIDIA Reflex Low Latency Açık ve Boost

Diğer ayarların hepsi movie seviyesinde

Eki Görüntüle 2448669

Şu an War Thunder oynuyorum, bir görsel paylaşayım. Normalde ilerideki çimleri, tankları vb. oldukça net görebiliyorken, görselde de görüldüğü gibi dibimdeki yol bile bulanık görünüyor. Ayarlarım ise şöyle:

Direct3D 11
FXAA HQ
Anisotropy 16x
SSAA Kapalı
NVIDIA Reflex Low Latency Açık ve Boost

Diğer ayarların hepsi movie seviyesinde
Oyunda DX12 desteği varsa DX12 geçip anti aliasing ayarını da TSR/FSR native yapıp deneyebilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı