RTX 4080 ve i9 13900K sistem mantıklı mı?

sabengeldim

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı: RTX 4080.

İşlemci: i9 13900K.

Anakart: MSI MPG Z790 Carbon Wi-Fi

Kasa: Corsair iCUE 7000X.

RAM: Corsair 32 GB(2*16) 6000MHz CL36 DDR5.

Soğutucu: ASUS ROG STRIX ryuo III 360 mm.

Güç kaynağı: ASUS ROG Thor 1200W Platinum II.

SSD: Samsung 2TB 980 Pro NVMe M.2

2K 1440 piksel ekran düşündüm ama duruma göre 4K da olabilir.

Herkese merhaba, hayatımda ilk defa PC toplayacağım, teorik olarak az çok bir şeyler biliyorum ama kaç yıldır bunun hayalini kuruyorum ve yanlış bir şey de yapmak istemiyorum(darboğaz, soket uyumsuzluğu, ısınmayı engelleyememek gibi)
Bu bileşenler için önerilerinize açığım(şu iyi bu kötü gibi)
Amacım şimdilik oyun oynamak ve evet biliyorum oyun için biraz abartı bir sistem ama çok şükür maddi imkanım var ve kurmuşken uzun ömürlü bir sistem kurmak istiyorum.
Şimdiden herkese teşekkürler.

4K monitör daha çok yakışır gibime geliyor ayrıca 14. nesil işlemciler çıktı eğer ki alınabiliyorsa onu alın derim.

Hocam 14. nesil işlemciler çıktı daha uzun ömürlü olması için tercih edebilirsiniz. Mutlaka 4K monitör alın.

4K monitör daha çok yakışır gibime geliyor ayrıca 14. nesil işlemciler çıktı eğer ki alınabiliyorsa onu alın derim.
4K monitör için öneriniz var mı acaba,işlemciler için i9 13900k nın bile fazla olacağını hatta ısınma sorunu yaşayacağımı düşünmüştüm,muhtemelen işlemci konusunda değişiklik yapmayacağım.Ama tabiki cevabınız için çok teşekkür ederim

Hocam 14. nesil işlemciler çıktı daha uzun ömürlü olması için tercih edebilirsiniz. Mutlaka 4K monitör alın.
Isınma sorunu yaşar mıyım 14. nesilde,youtubeda çok videoya denk geldim 14. Nesil için alev topu diyorlar,emin olamamıştım ama şimdiden siz dahil ilk 2 öneri mesajı 14. Nesil almam yönünde,tekrardan düşüneceğim.Cevabınız için çok teşekkürler

4K monitör için öneriniz var mı acaba, işlemciler için i9 13900K'nın bile fazla olacağını hatta ısınma sorunu yaşayacağımı düşünmüştüm, muhtemelen işlemci konusunda değişiklik yapmayacağım. Ama tabii ki cevabınız için çok teşekkür ederim.

Isınma sorunu yaşar mıyım 14. nesilde, YouTube'da çok videoya denk geldim 14. nesil için alev topu diyorlar, emin olamamıştım ama şimdiden siz dahil ilk 2 öneri mesajı 14. nesil almam yönünde, tekrardan düşüneceğim. Cevabınız için çok teşekkürler.

Hocam ne olur ne olmaz 360mm yerine 480mm sıvı soğutma alın derim. Yaz ayında işlemci sıcaklığından dolayı işlemcinizin ömrünün kısalmasını istemem.

Hocam ne olur ne olmaz 360mm yerine 480mm sıvı soğutma alın derim. Yaz ayında işlemci sıcaklığından dolayı işlemcinizin ömrünün kısalmasını istemem.
Haklısınız,aynı markanın 480 i var mı bakmam gerekiyor,cevabınız için teşekkür ederim

Hocam aslında bütçeniz varsa 3 monitör setup kullanabilirsiniz.
3 lü set tercihlerim arasında değil ne yazık ki,yine de teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı