RTX 4080'li sistem toplama

İşlemciyi karşılaştırdığımda Intel %11 daha performanslı çıkıyor linki koyamıyorum benc-mark sitesinden baktım.

Anakart hakkında hiçbir bilgim yok Type-C, Bluetooth, SSD için 2 adet PCI Express 4.0. ve 7000MHz destekli ileriye dönük olması lazım.

RAM'i CL40 demişsiniz ama en düşük CL36 öneriyorlar.

🌈 CL36 olsun hocam sizi mi kıracağım 😊 ben G.Skill ürünlerini beğeniyorum genel olarak, CL40 da olsa kendim alırdım. Önerileni oysa alınabilir tabii ki. Yani arada dağlar kadar fark yarattığını görmedim videolardan baktığım kadarıyla. Daha iyi bir anakartta alınabilir ben yabancı platformlardan bakarak Ryzen 9 için bunu kullandıklarını gördüğüm için önerdim. 🌿

Benim setup şöyle hocam.
İslemci i7 13700K.
Anakart ASUS ROG STRIX Z790-H
RAM G.Skill Trident Z5 6600MHz CL34.
Kasa ASUS GT502.
Power şu anlık Corsair CX750F var eski sistemimden kalma.
Ekran kartı 3080 veya 3090 almayi planliyorum bütçemi zorlarsam sifir belki 4070 almaya calişabilirim.
Sıvı soğutucu belli değil hale.

🌈 Noctuaa ne yakışır senin şu sistemine misss gibi. 🌿

Zaten sizin önerdiğiniz anakartta benim istediğim özellikler var mı yok mu bilmiyorum. Anakartın P'si E'si falan var. Tam olarak hangi modelini öneriyorsunuz.

~ ASUS ROG Crosshair X670e Extreme ~

🌈 Paranız yetiyorsa ve ek performans payına ihtiyacınız varsa, ASUS mükemmel ROG Crosshair X670e Extreme'e sahiptir. Bu birinci sınıf anakart, istikrarlı hız aşırtma, çok sayıda M.2 yuvası ve harika VRM soğutması için 20+2 muhteşem güç aşaması tasarımına sahiptir. 🌿
Tarafından: Teknomers.

@SeRDaRSvS hocam anakart olarak bunlara ne derseniz.

ASUS ROG STRIX Z790-E Gaming Wi-Fi fiyat 13K​

ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi fiyat 10500​

ASUS ROG STRIX Z790-H Gaming Wi-Fi fiyat 9500​

Bütceniz elverisli olursa bunları da dusunebilirsiniz​

@wolfuztein ne yaptınız önerdiğiniz anakart 24bin TL :) O kadar bütçem yok malesef.

@Hamzqpolat sizde intel anakart önermişsiniz. Kafam çok karıştı. Ben hala intel mi amd mi karar veremedim. Testlerde intel daha performanslı çıkıyor. Birde amd anakartlar daha pahalı geldi bana.

@wolfuztein ne yaptınız önerdiğiniz anakart 24bin TL :) o kadar bütçem yok maalesef.

@Hamzqpolat sizde Intel anakart önermişsiniz. Kafam çok karıştı. Ben hala Intel mi AMD mi karar veremedim. Testlerde Intel daha performanslı çıkıyor. Bir de AMD anakartlar daha pahalı geldi bana.

Hocam ben i7 topluyorsunuz sandım kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı