Üretim kısmını geçtim dağıtım maliyeti bile bayağı fazla adamlar çip üretip orada bırakmıyor ki soğutma entegre ediliyor. Yazılımsal tarafı var vs yani tamam bayağı kazanıyorlar ama emek ve maliyette yüksek.
Herkes ayarlardan kısmak zorunda değil. Ben 10 GB derken maksimum ayarlardan bahsediyorum. RTX 3080, 3090 gibi ekran kartı alanlar da böyle oynayıp kartın hakkını vermek ister zaten.
Dying Light 2'yi yüksek kaplama ayarlarında RTX açıkken oynamayı deneyin, VRAM hiçbir şekilde yeterli gelmiyor. Bu senenin oyununa bile bu VRAM yetmiyorken 1-2 yıl sonra ne olacak bu ekran kartına? Performansı yetse bile ayar kısmak zorunda mı kalacağız? Halihazırda Dying Light 2'de bile ya RTX'i kapatmanız gerekiyor ya da kaplama kalitesini düşürmeniz.
Herkes ayarlardan kısmak zorunda değil. Ben 10 GB derken maksimum ayarlardan bahsediyorum. RTX 3080, 3090 gibi ekran kartı alanlar da böyle oynayıp kartın hakkını vermek ister zaten.
8x MSAA yerine 2x veya TAA, FXAA gibilerini kullanmak ayardan kısmak olmuyor işte. 3090 Ti %97 kullanımla 1080p'de 70 FPS mı verecek sence? 1080p kullanan adamın ekran kartı 8x MSAA lafını duyunca zaten Wattman hatası verir.
Linkteki Bitwise'in açıklamasını okursan anlarsın. Özellikle son cümleyi ve piksellerle ilgili kısmı. Her pikseli 8 noktadan inceleyip ortalama almak demek nereden baksan 4K çözünürlükte açma gibi bi' yük bindirir. Ki öyle de olmuş, 1080p'de 70 FPS 4K'da 60 FPS alıyor videodaki arkadaş.
Attığın videoya bakarsan zaten 4K ultra dediği kısımda MSAA kapalı, erkekse 4K'da 8x MSAA açsın da öyle çeksin videoyu