RTX 4090 güç bağlantısı eriyor

Criesley

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
2.676
Makaleler
6
Çözümler
12
Yer
Samsun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İlahiyat
Bugün bir kullanıcının güç bağlantısı erimiş.
Dün dünyada 1. olmaya çalışan bir YouTube kanalı gördüm RTX 4090 ile 3D Mark'ta birinci sıraya yerleşmeye çalışıyorlardı ama tabii ki sıvı nitrojen kullanarak bunu yapıyorlar idi. Orada güç kablosu erir diye bekledim şahsen ama - derecelerde olduğu için bir sorun olmadı.
Bugün ki bir haberde ise bir RTX 4090 güç girişi açıkça erimiş şekilde duruyor görsel karşınızda.

indir (1).jpeg


Evet zaman ilerledikçe çok aşırı büyük güç ve soğutma isteyen kartlar türedi. Özelikle NVIDIA en iyi olmak için sürekli uğraş veriyor. Bu uğraşın sonucunda bu kartı beslemek için bu kadar güçlü bir giriş ve erime sorunları zaten bekliyorduk. Peki nasıl çözecekler ve gelecekte bizi ne bekliyor.
 
O düşük fiyatlı rt den beklediğim performans:
AMD'nin 4000 serisine direkt kafa kafaya rakip ürünler çıkaracağını sanmıyorum. Bir ekran kartına 2000-2500 Dolar verecek insan evladı AMD kart almayacaktır. Böyle gereksiz lüzumsuz bir rekabete girmeye tenezzül bile etmemeli AMD. Kullanıcı kitlesi belli.
 
@Recep Baltaş hocam bu konu hakkında bir video çekip Nvidia'nın göndermiş olduğu adaptörü test ederseniz çok faydalı bir içerik olur. Hem Türkler açısından hem Global açısında hala bu Nvidia'nın göndermiş olduğu 4x8'lik dönüştürücü işi bilenler tarafından ciddi testlere tabi tutulmadı. Bu yanma problemi overclock kaynaklı kullanıcı hatası mı yoksa gerçekten bu ürün tehlikeli ve beklenmesi mi gerekiyor öğrenmek istiyoruz.
 
1 soketle olmaz ora NVIDIA YANLIŞ Üretmiş.
RTX 4090 için Youtube de test ve çeşitli videolar mevcuttur ben bunları izledim, bu kartın kutusundan çıkan güç kablosu ve pinlerinin bu güç çekişine uygun olmadığı belirtilmiş bu yüzden başka bir güç kablosu tavsiye ediliyor benimde tavsiyem olan güç kablosu Fasgear PCIe 5.0 GPU Power Cable Sleeved 70cm | 16pin(12+4) 12VHPWR Connector for RTX 3090 Ti 4080 4090 | 3x8pin (4+4). Fakat bu kart alınırken dahili güç kaynağını da düşünmek gerekiyor en az 800 watt olmalıdır, eğer çok iyi işlemci olan Intel® Core™ i9-13900K Socket işlemcisi de bu kartla birlikte kullanılacak olursa bu işlemci de yüksek güç çektiği için dahili güç kaynağı 1200 watt olmalıdır, diğer özellikleri ise 80 Plus Platinyum veya Titanyum olmalıdır sorun yaşanmak istenmiyorsa, benim tavsiyem güç kaynağı Seasonic PRIME TX-1600 80 PLUS® TITANIUM 1600 Watt.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı