RTX 4090 ile Toplam Güç Tüketimi 600W’a Ulaşabilir

Ben bu tür konularda @kino ile aynı fikirde olup güç tüketiminde de bir iyileştirme beklerdim. Tamam kart güçlü, evet üst düzey ama bu tarafta da bir gelişim olmalıydı.

Güç tüketimi iyileşmezse mimarinin bir esprisi kalmıyor. SLI dönemleri gibi iki tane 3090'ı birbirine bağladım 4090 oldu demek ilginç. İşin garip yanı AMD de bu zokayı yiyor. 2 kat performans artışı şart değil ki siz neden trafo çıkarıyorsunuz? %40 performans artırın ama güç tüketimi aynı kalsın o da yeterli.

UE5 oyunlar çok güçlü olacak da ondan böyle agresif performansa gidiyorlar desem yeni nesil konsollar nasıl altından kalkacak? En baba 5700 XT gücünde grafik birimleri var.

Nvidia-GeForce-RTX-3090-Ti-Ekran-Karti-1686x1080.jpg

NVIDIA'nın yeni nesil amiral gemisi ekran kartının yalnızca GPU için 450W güç tüketmesi ve bir bütün olarak kartın (tgp) 600W'a kadar yüksek değerlere ulaşması bekleniyor. Bu tahminler, genel olarak endüstri içinden bilgiler elde eden ve güvenilir bir kaynak olan ıgor wallossek‘ten geldi. Wallossek, NVIDIA'nın yakın zamanda satışa çıkardığı GeForce RTX 3090 Ti modeliyle bu yıl […]

Devamı: RTX 4090 ile Toplam Güç Tüketimi 600W’a Ulaşabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Alan kişilerin elektrik faturasını çok merak ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı