RTX 4090 sistem 155 bin TL eder mi?

Levii

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım iş için render vs işlemleri için bilgisayar almayı düşünüyor. Kendisi anlamadığı için bana sordu ancak ben yurt dışında olduğum için piyasalardan ve fiyatlardan haberim yok. Parçaları alacağı kişi parçalar için toplam 155.000 TL fiyat vermiş. Sizce fiyat makul mü? Parçalar fotoğrafta göründüğü gibidir.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-08-14 at 03.47.01_9ba25a55.jpg
    WhatsApp Image 2024-08-14 at 03.47.01_9ba25a55.jpg
    141,7 KB · Görüntüleme: 59
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım iş için render vs işlemleri için bilgisayar almayı düşünüyor. Kendisi anlamadığı için bana sordu ancak ben yurt dışında olduğum için piyasalardan ve fiyatlardan haberim yok. Parçaları alacağı kişi parçalar için toplam 155.000 TL fiyat vermiş. Sizce fiyat makul mü? Parçalar fotoğrafta göründüğü gibidir.

110.000-120.000'e 4090'li sistemler bulunur üstüne sakın Intel işlemci almasın şu aralar 13 ve 14. nesil işlemciler bayağı sorunlu.

Kendiniz toplarsanız fiyat biraz pahalı aluyor ve bu sistemde bana biraz pahalı geldi. Eğer böyle alacağım diyorsanız kasayı 2K gibi tercih edin modernliğe önem vermiyorsanız. 96 GB RAM bana fazla geldi 32 veya 64 sizin işinizi görecektir.

110.000-120.000'e 4090'li sistemler bulunur üstüne sakın Intel işlemci almasın şu aralar 13 ve 14. nesil işlemciler bayağı sorunlu.

Intel o sorunu güncelleme ile önüne geçti diye biliyorum.

Sistem gayet güzel, tek sıkıntılı parça sıvı soğutma, MSI sıvı soğutmalarda kronik pompa sorunu var, çok kısa sürelerde pompa arızalanabiliyor. i9 14900KF zaten ısınan bir işlemci, pompanın arıza yapması durumunda büyük sorunlar çıkabilir.

Bu arada o ekrank kartını ben de kullanıyorum, hepsiburada da 75.000TL ye alabilir, büyük bir ihtimal diğer parçaları da ucuza bulabilir.

Kendiniz toplarsanız fiyat biraz pahalı aluyor ve bu sistemde bana biraz pahalı geldi. Eğer böyle alacağım diyorsanız kasayı 2K gibi tercih edin modernliğe önem vermiyorsanız. 96 GB RAM bana fazla geldi 32 veya 64 sizin işinizi görecektir.

Intel o sorunu güncelleme ile önüne geçti diye biliyorum.

i7 13700HX işlemcim var güncelleme nereden yapılıyor onun hakkında bilgim yokta hocam.

Laptop kullanıcıları için risk yok dendi en son, güncelleme yapmak isterseniz ürününüzün resmi sayfasından BIOS indirip güncelleyebilirsiniz.

Hocam sanmam işlemci ara sıra çok ısınıp kararsız kalıyor sağ olun yarın deneyeceğim.

Intel büyük bir güncelleme yayınlayacaktı güç düzenlemesiyle alakalıydı hocam galiba.
Son 1 ayda 2 tane güncelleme geldi, çoğu test kanalı şuan son güncelleme ile testleri yapıp 0x129 adı altında videoları paylaşıyorlar.

Ben de güncellemeyi yaptım, zaten benim işlemcide sorun olmadığı için bir değişim göremedim.

1723674848280.png

Intel büyük bir güncelleme yayınlayacaktı güç düzenlemesiyle alakalıydı hocam galiba.

Sağ olun hocam yarın bakacağım Valorant oynarken işlemci sıkıntı çıkarıyor arada bir işlemci kullanımı oyunda %20'ye düşüyor bazen sonra da oyun Max 30 FPS veriyor inşallah düzelir bu güncellemeden sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı