RTX 4090 sistem mavi ekran hataları veriyor ve kilitleniyor

Katılım
8 Mayıs 2014
Mesajlar
597
Makaleler
3
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Gskill Trident Z5 RGB Siyah 64GB (4x16GB) DDR5-6000Mhz DUAL F5-6000J3636F16
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO 1 TB 6900/5000 MBs NVMe M.2
Ekran kartı
Palit RTX4090 GAMEROCK 24GB 384Bit GDDR6X
Anakart
ASUS PRIME Z790-P WIFI DDR5 S+V+GL 1700p
İşlemci
Intel Core i9 13900KF 2.2GHz 5.8GHz 36MB LGA1700P
Merhaba, birkaç sorun var hepsini sıralamak istiyorum.

1 - Gece bir proje işi almıştım 2 saatlik işi 12 saatte zor yapınca artık tak etti. Bilgisayarda bir problem var. Render alırken uygulama çöküyor. 4-5 kere denersem mavi ekran veriyor. Her mavi ekranda da hata kodu farklı. Hepsini yakalayamıyorum da.

Birinde CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT yazıyordu.
Diğerinde win32kbase.sys yazıyordu.

İşin kötü yanı After Effects'de ki projeyi de bozuyor mavi ekran verince. Tekrar en baştan başlatıyor.

2 - Bunun yanı sıra oyun oynarken sürekli bellek yetersiz hatası alıyorum. Bazen bellek bazen video belleği diyor. Her türlü yöntemi yapıyorum bazen çözülüyor bazen çözemiyorum, vazgeçiyorum oyunu oynamaktan.

3 - 3D yazıcım var, slicer uygulaması ile projeyi slice işlemi yaptığım sırada da ekran birden gidiyor ve geri gelmiyor. Mouse görünüyor, Alt+Tab yaparsam pencereleri görebiliyorum. Çift monitör varsa diğer monitörler çalışıyor. Tek çözümü reset atmak veya oturumu kapat deyip tekrar giriş yapmak yoksa düzelmiyor.

4- Ekranda durduk yere dikdörtgen şekillerde bozulmalar oluşuyor. Hani eski televizyonlarda uygu çekmeyince karıncalanır ya onun gibi daha renkli hali ekranda dikdörtgen şekillerde belirip belirip yok oluyor.

Şimdi işin en kolayı format atmak. Fakat format atınca o kadar uygulamayı oyunu tekrar yükle plug-inleri yükle vs o kadar zoruma gidiyor ki. Buna formatsız bir çözüm bulabilirsem bulayım yoksa format atacağım. Fakat formattan sonra da bozulur mu diye korkuyorum.

Bellekleri Memtest ile test ettim sorun bulamadı. Ekran kartının driveirini ddo ile sildim baştan yükledim sorun çözülmedi. İşlemci sıcaklığına baktım yük altında 80-95 arası gidip geliyor. Bütün driverlar güncel, BIOS'u yeni güncelledim. Windows da güncel. Virüs programım var Kaspersky ile tarattım hiçbir virüs yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Update ile otomatik kurar işlemcinin modelini internetten arat kur ekran kartı içinde geçerli bir de şu yöntem var CMD yönetici başlatıp winget upgrade --all yaz fakat ne kadar sağlıklı bilemem.
Bunu yaptım sadece uygulamaları güncelliyor.

ASUS olan her şeyinizin batarya düzeyi görünmez olur ve RGB'leri kontrol edemezsiniz fanı da mobo kendi ayarlar.

RGB ve fan kontrolü kötü olur öyle ya sorun yaşarsam diye korkuyorum da en kötü onu da kaldıracağım. BIOS'a yeni güncelleme gelmiş 10 gün önce onu bir yapayım driverları elle güncelleyim bakalım ne olacak.

Render alırken mesela sıcaklıklar böyle yükseliyor bazıları 100 bile oluyor. Bu normal mi? Alalı 1 seneyi geçti sanırım işlemcinin termal macunu falan hiç ellemedim anlamadığım için. İlgilenmem mi gerekiyor acaba?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    41,3 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

Geri
Yukarı