RTX 4090 sistem önerisi

Elime yakında RTX 4090 geçecek ve toplama bir bilgisayar yapacağım. 4090 yanına alınabilecek uyumlu ve en iyi parçalar nelerdir?

• En az 1000W bir güç kaynağı.
  • O kartın sığabilmesi ve düzgünce hava alabilmesi için "cüsseli" bir kasa.
  • R7 7700X - 13700K ve üstü bir işlemci.
  • Bu parçaları sağlıklı bir şekilde besleyebilecek bir orta-üst seviye anakart.
Bunlar dışında gerisi tercihiniz.

Elime yakında RTX 4090 geçecek ve toplama bir bilgisayar yapacağım. 4090 yanına alınabilecek uyumlu ve en iyi parçalar nelerdir?
2X https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-6400j3239g16gx2-tz5rk-fiyati,1651298427.html

İşlemci olarak bence i9-13900K yanına en yakışanı.

İşlemci en üst modelini zaten alacağım Intel'in ondan bir şüphem yok :D

Ben NVIDIA kartların yanına Ryzen işlemcileri çok yakıştırıyorum, R9 7950X gider.

Ben AMD'lere ısınamadım oldum olası. :(

2X G.Skill Trident Z5 RGB 32GB (2x16) 6400 Mhz DDR5 CL32 F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

FireCuda ilk defa duydum. Fiyatından dolayımı koymak istedin yoksa diğer markalara göre çok mu önde performansı ?​

İşlemci en üst modelini zaten alacağım Intel'in ondan bir şüphem yok :D

Ben AMD'lere ısınamadım oldum olası. :(

FireCuda ilk defa duydum. Fiyatından dolayımı koymak istedin yoksa diğer markalara göre çok mu önde performansı?​

Yazma ömrü en iyi SSD olduğu için koydum böyle bir sistem alıyorsan video editleme ve yayıncılık gibi bir iş alacağını düşündüm.

ben 7950x işlemcili, msi b650m mortar wifi anakartlı, 64 gb ramli, 4090 ekran kartı 360 lık sıvı sogutmanın yanında 3 tane önde 1 tane arkada sogutma fan sistemime ragmen lanetolası ekran kartı işlemciyi zorluyor ve işlemci ısısını 95 derecelere cıkarıyor. Ben mimar ve içmimarım kullandıgım programlar 3dsmax, sketch up, vray, corona lumion, photoshop. Kardeşim valorantı açıyor benım pc de ısı gen 95 derece. 4090 ekran kartı işlemciyi cok yoruyor. ekran kartını çıkarınca sıcaklık 65 ve altı. lumion 4090 nın driver güncellemsinde çalışmıyor, ilk cıkan driverda kurulu olacak yoksa lumion çalışmıyor. 100 bin tl verdim halen sorunu çözmeye ugrasıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı